תודה על תגובתך המהירה. כתבת כי לחנויות יש נהלים לגבי טכנאי המתקין טלויזיה. אך האם לא מחובתם לומר לי בע"פ או בכתב שעליי לחכות לטכנאי? הם טענו כי יש מדבקה על האריזה, המורה להזמין טכנאי, אך במציאות אין שום מדבקה ושום איזכור לכך, אם היה, הייתי מחכה בהחלט לטכנאי. כך שהנהלים הנ"ל לא בוצעו. לדעתי מחובתם להודיע ללקוח שעליו להזמין טכנאי. הם מוכרים אלפי טלויזיות, אני קונה טלויזיה אחת בכל כמה שנים. לגבי פוליגרף, מכיוון שאני לקחתי את הטלויזיה בעצמי, אם השאלות יזומות על-ידם, אפשר לקבל אינדיקציה אם אני הפלתי את האריזה או לא, זאת לדעתי.(למרות שלא מדובר במקרה קיצוני פלילי שיצריך ששימוש בפוליגרף). מה דעתך? האם אפשר במקרה זה לפנות לתביעה? כל אדם בר דעת יבין שיש את החובה למוכר לידע את הקונה באם חייב התקנת טכנאי או לא, ומן הראוי שבמקרה של הובלה עצמית, לפחות לפתוח את האריזה מול הלקוח ולהחתים שהכל בסדר, דבר שגם לא נעשה.
לתשובתך אודה.
שלום שוב.
אסביר זאת שוב בצורה אחרת - אם על פי נהלי החנות יש צורך בטכנאי או מתקין והחנות לא הודיעה לך על כך לא בכתב ולא בעל פה - אז בהחלט שבירת הטלויזיה באחריותם.
מה שניסיתי להגיד לך בתשובתי הקודמת היא שאתה הוא זה שצריך להוכיח את טענותיך - כלומר אתה צריך להוכיח שלא אתה שברת אלא שהטלויזיה היתה שבורה כשרכשת אותה וכמובן להסביר לשופט למה לא בדקת את הטלויזיה לפני שלקחת אותה.
במילים אחרות נטל ההוכחה הוא עליך להוכיח את כל טענותיך - ואין די ברק להגיד זאת אלא אתה צריך אכן להראות את הדברים, עדויות, ראיות תומכות, צילומים, עדים וכו'.
אי לא אומר שזה לא אפשרי (זה בהחלט אפשרי), אך זכור כי תחילה עליך להוכיח זאת בבית המשפט (המוציא מחברו עליו הראיה) ודע כי אם לא תצליח להוכיח - אתה תפסיד במשפט ועוד תשלם הוצאות פיצוי לחנות.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר