שלום,
קניתי נגן מוזיקה ברשת גדולה לפני כשנה וחצי. המסך של הנגן נשבר לי והרשת הודיעה לי שאין ברשותה חלקי חילוף למכשיר שלי.
הנגן עלה מעל 1000 ש'ח, והאחריות היתה לשנה (כלומר נגמרה לפני כחצי שנה). ראיתי שהרשת מחוייבת להחזיק חלקי חילוף למוצרי אלקטרוניקה גם לאחר שנה מתום תקופת האחריות, האם זה תופס גם במקרה שלי?
ומה מקובל לעשות במקרים כאלו?
תודה רבה מראש!!
שלום
אם ראית שהרשת מחוייבת להחזיק חלקי חילוף גם לאחר שנה מתום תקופת האחריות - אני מציע שתפני למקום בו ראית את הדברים ותפני את תשומת לב מנהלי החנות לעניין זה (לא ברור לי מה כוונתך שראית שהרשת... ).
בכל מקרה אם הסתיימה תקופת האחריות גם ככה אז למה שלא תפני לחנות אחרת כדי שיחליפו לך את הדרוש ? למה להתעקש לעשות זאת בחנות שלא מחזיקה חלקי חילוף ?
בכל מקרה אין שום חוק שקובע שחנות צריכה להחזיק חלקי חילוף - אז אני לא יודע מאיפה הסקת המסקנות שלך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
דבר ראשון, תודה רבה על המענה המהיר.
דבר שני - כנראה שלא הייתי ברורה. התכוונתי לחוק הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) תשס"ו 2006 - שם (אם אינני טועה כמובן) מוזכר כי חנות המוכרת מוצר אלקרטרוניקה אשר נרכש בסכום העולה מעל 300 ש'ח צריכה להחזיק חלקי חילוף למוצר לפחות שנה אחת מתום תקופת האחריות.
הסיבה שאני מתעקשת על החנות הזו היא שאף חנות אחרת בארץ לא מחזיקה חלקי חילוף למוצר זה (זהו לא מוצר נפוץ בארץ).
ושאלתי היא - האם הם מחוייבים להחזיק חלקי חילוף לנגן שלי לפי החוק, או לא? ואם כן, מה עליי לעשות במידה שהם מתעקשים שאין להם דרך להשיג חלקי חילוף?
תודה רבה.
שלום.
קראתי את תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) והתקנות מתייחסות לאחריות החנות בתקופת האחריות. את טענת שהסתיימה תקופת האחריות ולפיכך אין החנות מחוייבת להחזיק את חלקי החילוף אחרי זמן זה.
אני מציע לך לחפש באיביי ולמצוא את מה שאת צריכה במחירים הרבה יותר נמוכים ממה שהיו מציעים לך בארץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר