רכשנו ספה מתצוגה במחיר מוזל כי הספה מתצוגה. בחוזה שנחתם בין הצדדים לא הוזכר פגם שהיה קיים והתגלה מאוחר יותר.נכתב : " מתצוגה, אין החלפה אין החזרה " . כמו כן צוין בחוזה כי הספה נבדקה לשביעות רצונינו. כשהספה הגיעה הביתה גילינו את הפגם, מה שהיה מוסתר בעת הקניה. הספה כבדה מאד ונצמדה אל הקיר בעת הקניה. למחרת בררתי טלפונית עם מנהלת החנות, כי חשבתי שהנזק נגרם מההובלה. היא אמרה לי שהיא ידעה על הקרע, והיא אמרה שתבקש מנציג המכירות לחזור אלי. הוא לא חזר אלי. התקשרתי אליו, והפעם הקלטתי את השיחה איתו. הוא אמר שלא ידע על הקרע. " יש כאן כמה ניצגי מכירות, את חושבת שכל אחד יודע מה יש בכל מוצר ? " בקשתי שיבואו לקחת הספה ויחזירו לי הכסף, אם לא אני אתבע בבית משפט לתביעות קטנות, הוא אמר אל תחשבי על זה בכלל, את חתומה על חוזה. הוא גם אמר שהקרע לא משמעותי (איך הוא אומר, אם לא ידע על הקרע ?) . הוא אמר שמנהלת החנות לא חזרה אלי כי אין לה מה להוסיף לי.
העניין נדחה לכ - 4 חודשים, ואז הגשתי את כתב התביעה, בו אני מבקשת פיצוי ע"ס 5000 ש"ח. (שווי הספה 7000 ש"ח)פנו אלי מהחברה והציעו לתקן את הקרע ללא תשלום. סרבתי, בטענה שההצעה הגיעה מאוחר מדי, וכי אינני יכולה לתת אמון בשרות שלהם יותר.
בכתב ההגנה הם טוענים שכלל לא פניתי אליהם עד הרגע שהם ראו את כתב התביעה, שטענתי שדיברתי עם מנהלת החנות מופרכת מעיקרה. הם מציינים שהם הציעו לי תיקון ללא תשלום, ואני סרבתי כי אני רוצה לסחוט אותם. הם מבקשים מבית המשפט "להוקיע התנהלות שכזו ולחייב בהוצאות משפט ראויות"
השאלה שלי האם ללכת לתהליך של גישור, מה שבית משפט מציע, או לבית משפט ? מה הסיכויים שלי? והאם עצם העובדה שהגשתי התביעה רק כעבור 4 חודשים תשמש נגדי?
שלום.
בגדול אינך יכולה שלא ללכת לגישור (פיזית את יכולה אך בית המשפט לא יראה זאת בעין יפה) ולכן אני מציע לך כן ללכת לגישור כדי לפתור את העניין.
חבל מאוד שלא התייעצת עם עו"ד לפני שהגשת כתב תביעה - עכשיו זה כבר מאוחר.
במידה ולא הצגת ו\או צירפת לכתב תביעתך מכתב רשמי בו פנית לחנות וביקשת החלפה אז את תתקשי להוכיח את טענותיך בבית המשפט. כמובן שאת יכולה להגיד בעל פה את הדברים אך זה מילה כנגד מילה ולכן את צריכה למצוא את הדרך להוכיח את טענותיך בבית המשפט ... אחרת את תפסידי ותצטרכי לשלם פיצויים לחנות.
אני לא יודע להגיד לך מה סיכוייך כיוון שלא ראיתי את כתבי הטענות. אוכל להעריך סיכויים רק אחרי שאקרא את כתבי הטענות.
עצם העובדה שהגשת תביעה אחרי 4 חודשים לא ישמש כנגדך - הכל תלוי במה שכתבת בכתב תביעתך.
בכל מקרה אני כן מציע לך ללכת לגישור ולנסות לסגור את העניין שם.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אני מניח (על פי מה שהם טוענים כנגדך) שהם כן התייעצו עם עו"ד ולכן אם לא תצליחי להוכיח את טענותיך בבית המשפט - את עלולה למצוא עצמך משלמת לחנות פיצויים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר