בחודש מאי 2012 קניתי מחשב נייד HP עסקי בשקם אלקטריק בסכום של כ-3000 ש"ח וקבלתי אחריות של חברת אלקטרה.
מהרגע הראשון היו לי בעיות המחשב בהתחלה עם כפתור של WIRLESS ואחר כך עם touchpad פניתי לחברת HP מוקד טלפוני וזה הסתדר. בתחילת נובמבר הכפתור של הWIRLESS הפסיק לתפקד לחלוטין. הסתדרתי עם סטיק חיצוני.
לפני כחודש באמצע עבודה חשובה במסגרת לימודי. הסוללה של המחשב נגמרה
כאשר באתי להטעין אותו הכבל לא תפקד ולא הצלחתי להטעין את המחשב ולגבות את העבודה.
התקשרתי שוב לשקם ושאלתי האם אני יכולה למסור את המחשב למעבדה, השקם סרבו בתוקף ואמרו שאני צריכה למסור את המחשב לסניף השקם והם מעבירים למעבדה השארתי את המחשב ובטופס הפנייה נכתבה התקלה במפורש אינטרנט אלחוטי וכבל
נאמר במפורש לא לפרמט את המחשב. (מנסיוני אני יודעת שטכנאים שלא מצליחים לאתר תקלה מפרמטים את המחשב)
השינוע לקח חמישה ימי עבודה ואחראית המעבדה התקשרה יומיים לאחר מכן ואמרה שהארד דיסק הלך. שאלתי אם הם עושים גיבויים נענתי בשלילה, בקשתי לנסות לגבות את המחשב חיצונית כדי שהאחריות תהיה בתוקף ונסעתי למעבדה לקחת את המחשב. המחשב נלקח על ידי ונתתי למישהו מיומן מטעמי לנסות לגבות. הוא לא הצליח לגבות.
פניתי לחברת אלקטרה ובקשתי מהם שיתקנו את המחשב בתקלות שמלכתחילה המחשב הגיע כבל ואינטרנט אלחוטי. במקביל בקשתי את הארד דיסק על מנת שאוכל לתת לחברה לשחזר. נציגת אלקטרה טענה המחשב שלי צריך להלקח לחברת HP ושHP אינם מוכנים לתת את הארד דיסק זו מדיניות שלהם.
התקשרתי לחברת HP מוקד השירות ושוחחתי עם ארבעה טכנאים שונים.
לתדהמתי גיליתי שזו כלל לא מדיניות של HP כפי שנמסר לי. HP מוכנים לתת לי את הארד דיסק לשחזור אצל חברה חיצונית למשך שלושה ימים תמורת צק פקדון. אך אינני לקוחה שלהם למרות שקניתי מחשב HP
חזרתי שוב לנציגת אלקטרה ושוב נמסר לי שזה לא מתאפשר. בנוסף HP אמרו לי שהמחשב שלי לא הגיע אליהם לתיקון וגם לא יגיע בעתיד מכיוון שאלקטרה אינו יבואן מורשה של חברת HP בארץ. הנציגה של אלקטרה לכל אורך השיחות התעקשה שהמחשב שלי אצל HP בעוד שגיליתי שהוא בכלל במעבדה אחרת בתל אביב שאין לה שום קשר לHP ואיני יודעת מה טיבה. נוצר חוסר אמון מצידי בנוגע לשירות של אלקטרה. מה גם שכל פעם שמתקשרים אליהם עונה מוקדן שלוקח טלפונים ואין עם מי לשוחח. הוא אומר שיקח הודעה והם הנציגים של אלקטרה לא חוזרים רק שמגיעים פיזית לשם יש עם מי לדבר. המעבדה במרכז ואני גרה בצפון. וכך למעשה נשארתי חסרת אונים מצד אחת חברת אלקטרה שאינה מוכנה לתת לי את הארד דיסק לגיבוי ואני למעלה משלושה שבועות ללא מחשב (המחשב הוא הכלי המרכזי שלי בעבודה ולא מסוגלת לעבוד בלעדיו.)
פניתי שוב למעבדת HP שהם המומחים ושאלתי ממה היה יכול להגרם נזק לארד דיסק הרי ממני הוא יצא תקין. לדבריו הוא אמר שיכול להיות שכתוצאה מההובלות של חברת שקם/שליחות/ מעבדת אלקטרה למעבדה בתל אביב המחשב קבל מכה והארד דיסק נהרס.
שהבנתי שעם שירות אלקטרה לא תבוא לי הישועה ובמשך כשלושה שבועות לא קורה כלום. התחלתי לשמוע ולקרוא על עוד סיפורים של שירות לא תקין החלטתי לקחת את המחשב מהם. נסעתי שוב למרכז לקחתי את המחשב. בבואי למעבדה לקחתי את המחשב. הטכנאי בקש שאני אחתום על התקלות מכיוון שכבר ידעתי שאני רוצה לתבוע אותם על שירות הגרוע מחשב שאינו תקין ואובדן החומר הרב שנמצא בהארד דיסק אמרתי שאיני מוכנה לחתום על שום דבר.
לקחתי את המחשב ובאתי לצאת מהמעבדה. מנהלת המעבדה קפצה עלי
וניסתה למנוע ממני בכוח לא לצאת מהמשרד. למזלי הצלחתי לחמוק משם.
הכנסתי את המחשב לחברה לשחזור ארד דיסק. נאמר לי שעלות שחזור הוא כ8000 ויש לי הצעה כתובה. כמו כן אלקטרה מתנערת מהתיקון של WIRLLES ותוך כדי השינועים שלהם הם גם פגעו לי בtouchpad.
רציתי לדעת האם אני יכולה לתבוע אותם בבית דין לתביעות קטנות על עלות שחזור הארד דיסק ותיקון האינטרנט האלחוטי וtouchpad כמו כן על רמאות שהמחשב שלי בחברת HP ועוגמת נפש.
כתבתי מייל למנכל, שלחתי פקסים להנהלה ולנציגת פניות הציבור אך לא קבלתי שום תגובה, גם מנהלת המעבדה לא טרחה לענות.
הם שמים מוקדנים וזהו. חברה ספרה לי שבמשך חצי שנה הם טרטרו אותה ולא תקנו לה בסופו של דבר את המחשב.
לתשובתך אודה
למרות השאלה הארוכה תשובתי תיהיה קצרה ... התשובה היא כן, את בהחלט יכולה (וכדאי שתעשי זאת) לתבוע אותם.
אם את צריכה סיוע בכתיבת כתב תביעה את מוזמנת לפנות אליי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר