שלום וברכה. לפני שלוש שנים קניתי מוצר כלשהו ותמורתו שילמתי בשיק פתוח. מקבלת השיק קנתה איתו בחנות גדולה . לפני שבוע קיבלתי טלפון מחברה גדולה אחרת שמטפלת בגביית שיקים והודיעו לי שהחנות שבו הסחורה שולמה בשיק שכחו מהשיק ולא הפקידו אותו וביקש ממני לשלם את השיק..
האם אחרי שלוש שנים אני אמורה לשלם את השיק? חברת הגבייה ממש איימה עליי בפתיחת תיק בהוצאה לפועל , מתגובתם בכלל נמסר שהם לא הפקידו את השיק בזמן הם פשוט לא ידעו עליו או שהוא אבד להם ורק עכשיו מצאו אותו.
שלום.
לידיעתך כאשר נותנים צ'ק ולא מגבילים אותו למוטב בלבד ניתן לגלגל אותו (כצ'ק שכיר לכל דבר). חוץ מזה להשאיר צ'ק פתוח זה מעשה לא אחראי.
לשאלתך - אני מציע לך לבדוק לאן הגיע הצ'ק - האם הגיע לגורמים עבריינים שעכשיו מנסים להוציא ממך כסף ? מהי חברת הגבייה שאליה הגיע הצ'ק - האם ביררת ?
בגדול לצ'ק יש תוקף של 6 חודשים לכל היותר ולכן אם עברו 3 שנים והצ'ק כבר עבר כמה ידיים - האחרון שמחזיק בצ'ק צריך לכסותו ואין זה באחריותך.
מדוע חברת הגבייה פנתה אליך בכלל ? האם ביררת ? מדוע לא פנו לגורם האחרון שהחזיק בצ'ק שהרי הוא האחראי כלפיהם (אני מניח שהם לא יכולים לעשות דבר עם הצ'ק כיוון שעברה תקופה ארוכה מחצי שנה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר