שלום. לפני כשבוע רכשתי מכשיר סלולר בחנות סלולר. בחנות ביקשתי מכשיר נוח והמליצו על המכשיר שקניתי בחום רב. עם הגעתי הביתה נוכחתי לראות שאינני מסתדרת עם המכשיר, הוא לא נוח ומסובך - ההפך מכל בקשותי. בחנות אפילו לא הציגו לי כיצד עובד המכשיר. היום חזרתי לחנות בכדי להחליף את המוצר ולהפתעתי נעניתי בשלילה. נטען בפני כי אינני יכולה להחזיר מוצר שנעשה בו שימוש. הופתעתי מהתשובה מכיוון שהשימוש במכשיר היה מאוד מינימלי והמכשיר לא נפגם והחזרתי אותו באריזת המקורית. לשאלתי האם היו מחליפים לי את המכשיר אחרי יום נעניתי בשלילה מכיוון שעדיין מדובר במכשיר שנעשה בו שימוש. אפילו ביקשתי להוסיף כסף ולקנות מכשיר אחר ולא אישרו זאת. אינני מבינה כיצד עליי להחליט האם המכשיר טוב לי אם אינני יכולה לעשות בו שימוש מינימלי לפחות. אם כך כל מכשיר שאני אקנה זה פשוט עניין של מזל אם הוא יתאים לי או לא ולא אוכל לעשות כלום בנושא. גלשתי באינטרנט וראיתי מספר תלונות דומות שלחלקן התשובה היא כי אכן לא ניתן להחליף את המכשיר לאחר שנעשה בו שימוש קל ובחלקן נאמר כי זו זכותי להחליף את המכשיר כיוון שאינו פגום והוחזר באריזות המקורית. התשובה אינה ברורה ומעורפלות ולכן אודה לעזרתך מה עליי לעשות בנושא ואילו זכויות יש לי כי אני ממש מרגישה אובדת עצות ונמאס לי מהחברות השנות שמנסות לעשות עלינו כספים בגלל חוסר הידע שלנו...תודה מראש, שושי.
שלום
על פי החוק - תקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה) - במידה והמכשיר חובר לחשמל לא ניתן להחזירו על פי חוק זה (ניתן להחזירו אם יצא מאריזתו המקורית).
אך אני לא הייתי מציע לך להסתמך על חוק זה לעניין ביטול העיסקה.
את פנית לחנות והגדרת להם בדיוק מה את רוצה והם היו צריכים להתאים לך מכשיר על פי דרישתך. במידה ולא נתנו לך מוצר כפי שביקשת אזי הם הפרו את החוזה ביניכם ולכן ניתן לתקוף את העניין ולבטל חוזה על סמך אי עמידה בתנאיי החוזה ביניכם.
במידה ואת צריכה סיוע משפטי בעניין את מוזמנת לפנות אליי.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר