לחברי הפורום ועורכי הדין שלום. רציתי לשאול לגבי מקרה שמעסיק אותי כבר קרוב ל3 חודשים. באמצע חודש פברואר רכשנו אני ובן זוגי סלון עור במבצע ברשת החנויות "רהיטי קיבוץ השלושה". החברה התחייבה לאספקה תוך 45 ימי עסקים, שכן הסלון מגיע באוניה מאיטליה. עפ"י הצהרתם, האונייה הייתה אמורה להיכנס לארץ בתחילת אפריל, ו"תוך שבועיים מאז להיות אצלך בסלון"- לטענתם. מאז, אני רודפת אחריהם בטלפונים, כאשר בכל פעם תירוץ אחר- "האונייה לא יצאה, לא הכניסו אותה במכס, היא תחזור בסוף הסיבוב שלה" ועוד. יש להדגיש כי אף לא טלפון אחד נעשה מהחברה אלינו, אלא אני זו שמתקשרת אליהם. כשכבר הגענו לחנות לבטל את ההזמנה ולדרוש את כספנו, נאמר לנו שאמורים לדבר איתנו מהייבוא, וכל הלקוחות מקבלים במתנה שולחן סלון כפיצוי. אבל, "אין להם צפי" מתי יגיע הסלון. בינתיים החלטנו לא לבטל עד שלא נמצא סלון אחר.. שאלתי היא- האם ניתן לתבוע אותם על הפרה של החוזה, כיוון שמזמן עברו 45 ימי האספקה שאליהם התחייבו? האם ניתן לתבוע אותם גם אם אנחנו מחליטים לקבל את הסלון בסופו של דבר, מתי שלא יהיה?
שלום
התשובה היא כן בהחלט ניתן לתבוע אותם על הפרת חוזה, אך לפני כן הייתי מציע לשלוח להם מכתב שמסביר באופן ברור את הדברים ולהודיע לחנות שיש לכם את הזכות לתובע אותם על הפרת הסכם או על אי עמידה בתנאיי ההסכם ובכל מקרה אתם יכולים לבטל את העיסקה ולרכוש סלון אחר.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר