שלום,
לפני כחצי שנה רכשתי מזנון ושני שולחנות מחנות רהיטים, לאחר הגעת הסחורה לביתי גיליתי שהיא אינה תואמת את הזמנתי. פניתי מספר פעמים לבית העסק בדרישה לקבל את המגיע לי אך ללא הצלחה. באין ברירה אחרת ביטלתי את הצ'ק האחרון (מתוך שלושה) שנמסר לבית העסק, הודעתי לבית העסק על כך והתרעתי שלא ינסה להפקיד את הצ'ק. למרות זאת הוא הפקיד את הצ'ק והוא חזר. לאחר מכן, הצלחתי להשיג את בית העסק ושוב ניסיתי לקבל את המגיע לי. הסכמתי להחזיר את השולחנות לבית העסק תוך התחייבות כי הם יתוקנו בהתאם להזמנתי המקורית ולאחר קבלתם אשלם את יתרת התשלומים.
מאז עברו חודשיים שבהם אני בקשר שבועי עם בית העסק שמושך אותי בטענות שונות ולא מחזיר לי את השולחנות. אתמול קיבלתי מכתב מחברת גביית צ'קים המאיים כי הנני חייב להם סכום הגבוה ב-50% מערך הצ'ק ואם לא אסדיר זאת תוך 72 שעות ייפתח נגדי תיק בהוצל"פ. חשוב לציין כי בית העסק דרש לקבל צ'ק פתוח בשם החייב ואני לא הסכמתי, ולבסוף הסכמתי למסור צ'ק הרשום לאדם פרטי (למוטב בלבד). מה עושים?
האם חברת ניכיון צ'קים יכולה לקנות צ'ק שבוטל?
אשמח לתגובתך.
תודה,
שי
שלום רב,
לנוכח האמור מומלץ להסדיר את תשלום השיק עם החברה אליה הועבר השיק ולהגיש תביעה קטנה כנגד החנות בגין כשלון תמורה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר