שלום, רכשתי לפני כחודש אופנוע ממגרש המתמחים ברכבים ואופנועים, סוחרים. בעת הקנייה ביצעתי בדיקה במכון, ונאמר לי כי האופנוע תקין (הבדיקה לא כללה בדיקת הגיר), הנציג ציין בפניי כי האופנוע תקין, עבר טיפולים, מטופל היטב וכו'. ערכתי את הקנייה בשווי שוק, ואף קצת יותר, ושילמתי 4000 ש"ח מקדמה והיתרה בכרטיס אשראי בתשלומים וכל זאת בהנחה שאכן המדובר באופנוע תקין. לאחר פחות מחודש, התקלקל הגיר באופנוע ונאלצתי להחליף בסך של 6,000 ש"ח. פניתי לחברה וביקשתי פיצוי, החזר על ההוצאה שעליי להוציא כעת. הנציג התחמק ואמר שזו בעיה שלי והוא לא מכיר בי. במעמד הקניה החתימו אותי על זכרון דברים שאני מתחייב לא לתבוע על כל נזק גלוי או נסתר. השאלה שלי ראשית האם אני זכאית לבטל את העסקה, להודיע לחב' אשראי על ביטול מוצר פגום? שנית, האם אני יכולה לתבוע את החברה? הן על כך שמכרו לי מוצר פגום. והן על כך שנאלצתי להוציא מכיסי 6500 ש"ח לתיקון, וכן הוצאות נוספות שבוודאי אצטרך להוציא. והאם החוזה הזה תקין ? איך אני יכולה להתחייב שלא אתבע על נזק או פגם נסתר? וכך החברה מגבה את עצמה? האם זה לא בניגוד לגילוי הנאות? תודה
שלום רב,
ממליצה בחום להפנות את שאלתך לפורום נזיקין.
עליך לקבל חוו"ד המעידה שהתקלה או הפגם שהתגלה בגיר לא ניתן היה לפספס במעמד העסקה ולפיכך המוכר פעל בניגוד לחוק באי מתן גילוי נאות.
העובדה שחתמת על העדר תביעות בנסיבות אלא לא תסייע למוכר אם אכן פעל בחוסר תום לב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר