שלום רב!!
יום לפני חג השבועות קניתי שמלה בעלות של 550 ש"ח,
למחרת בערב החג כשמדדתי אותה היא לא מצאה חן בעיני והלכתי לחנות להחזיר אותה,(לא נעשה בה שימוש כלל)
החנות כבר הייתה סגורה והגעתי שוב מיד לאחר החג אך המוכרת אמרה לי שכיון שמצויין במפורש על גבי שילוט בחנות שאין החזר כספי כנגד החזרת סחורה היא לא מוכנה להחזיר לי את הכסף חזרה אלא רק לתת לי זיכוי,ציינתי בפניה שאין לי מה לעשות עם הזיכוי כי אין שום דבר נוסף בחנות שלטעמי אך היא התעקשה על כך ונתנה לי זיכוי,כשרציתי למכור את הזיכוי ללקוחה שהייתה בחנות כדי שאקבל ממנה את הכסף במזומן המוכרת לא הסכימה ואמרה שעלי לממש את הזיכוי בעצמי ואם אין לי מה לקנות בזיכוי "אני יכולה לקנות מתנה לחברה",
שאלתי היא: 1.האם עצם זה שיש שילוט בחנות על כך שאין החזר כספי פותר אותם מבחינה חוקית להחזיר לי כסף?
2.האם המוכרת יכולה למנוע ממני למכור את הזיכוי ללקוחה בחנות והאם היא יכולה להכריח אותי להשתמש בו בעצמי?
אודה לתשובתכם,
בתודה מראש.
שלום רב,
החוק מחייב את החנות בביטול העסקה והשבת כספך בתוך 48 שעות ממועד ברכישה. ככל שפרק הזמן הזה חלף אזי החנות אמורה להתנהל בהתאם למדיניות החלפת מוצרים כפי שמופיעה במקום גלוי בחנות.
לרוב זיכוי הינו אישי ואינו ניתן להעברה. מסכימה איתך שבנסיבות המתוארות מדובר בקטנוניות מצד המוכרת ובעקשנות.
ממליצה לך לפנות בתלונה לאמון הציבור אשר יפנו אל החנות בבקשה לקבל את תגובתם ומניסיוני לעתים פנייה זו מסייעת בפתרון הולם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר