התובע תבע בתביעות קטנות וטען טענה ללא בסיס ולא תיאר את מה שקדם למקרה הספציפי עליו דיבר. עם התובע והנתבעת בוצע גישור פישור ע"י שוטר בתפקיד מטעם המשטרה כתוצאה מכך ולאור הסתרת מידע מכבוד ביהמ"ש הנתבעת ביקשה לזמן את השוטר בתור עד לביהמ"ש לתאר את המקרה הנ"ל ומה שנקבע בפגישה. יצאה בקשה לזימון עד שהוא שוטר מטעם המשטרה האם יש לשלם עבור זימון עדות של השוטר ? על מי מוטל התשלום ומהו התהליך ?
שלום.
על פי מה שאתה מתאר, אני לא בטוח שאפשר יהיה לזמן לבית המשפט את המגשר לצורך מתן עדות (אני מסייג את דבריי כיוון שלא ברור לי על מה העניין ומי הציע את השוטר כמגשר).
מי שמשלם בעבור עדים בבית המשפט לתביעות קטנות הוא בסופו של יום זה שמפסיד בפסק הדין. בגדול מי שקובע מי ישלם לעד זה השופט ומקסימום את תשלמי לעד ביום הדיון והשופט בבית המשפט יתייחס בפסק דינו ויורה מי משלם לעדים.
אליך לזכור כי דיון בבית המשפט לתביעות קטנות מסתיים לאחר פגישה אחת, כך שאני מניח שהשופט יקבע מי ישלם לעד ביום הדיון ועל פי בקשתך ופנייתך לשופט בדיון עצמו.
בשורה התחתונה מי שמשלם לעד בסופו של יום הוא הצד שמפסיד בפסק הדין ו\או על פי מה שקובע השופט בפסק הדין או ביום הדיון.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר