רכשתי מכשיר סלולרי מבעל עסק פרטי (לא חברת סלולר). בבית, לאחר מספר שעות גיליתי כי המצלמה אינה עובדת. חיפשתי באינטרנט וגיליתי כי זו בעיה ידועה והפתרון הוא לגשת לחנות ולהחליף את המכשיר בחדש.
חזרתי לחנות למחרת בבוקר, עוד לא עברו 24 שעות, וביקשתי להחזיר את המכשיר ולקבל חדש. המוכרת אמרה שצריך לשלוח את המכשיר לבדיקת מעבדה כדי לוודא שהנזק לא נגרם על ידי הלקוח.
ביקשתי לבטל עסקה ולקבל את כספי חזרה וקיבלתי את אותה התשובה.
המכשיר נמצא אצלם כמעט שבוע בבדיקה במעבדה, מה יקרה כאשר יעברו 14 ימים והוא עדיין יהיה אצלם? אז לא אהיה זכאי להחזר כספי?
האם זו הדרך הנכונה או שיש פה סירוב להחזיר לי את כספי?
שלום.
התחלת את האירוע בכך שרכשת מכשיר מבעל עסק פרטי והמשך הסיפור מדבר על חנות ומעבדה, כך שלא הבנתי האם רכשת את המכשיר מאדם פרטי או חנות.
בכל מקרה כדי לוודא שאתה נמצא בגדר ה 14 יום לצורך ביטול, אני מציע לך לכתוב מכתב (ולשלוח אותו בדואר רשום) לגורם שממנו רכשת את המוצר על מנת לקבע את הזמן מבחינה משפטית. כמו כן אני ממליץ לך לקרוא את תקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה) לצורך מידע נוסף בעניינך.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר