שלום, בתאריך 22.5.13הגעתי לחנות לשמלות כלה ומצאתי שמלת כלה יד שניה שרציתי שנלבשה והושכרה בעבר לכלה אחרת. במקום שילמתי מקדמה ראשונית של 1800 ש"ח מתוך 5500 ש"ח לשמירת השמלה וכן חתמתי על הסכם בנוגע לשמלה (ההסכם מציין מה מחוייבת החנות לבצע עד לסיום הטיפול בשמלה בנוסף רשום "הזמנה זו כפופה למדיניות ביטול עסקה של העסק ) הגעתי למדידה אחת, במדידה הראשונה רק בדקו את המידות שלי ואת התיקונים שיש לעשות (הורדת בטנה מהכתפיות) ,לאחר מחשבות רבות הגעתי למסקנה שהמחיר כבד עליי הגעתי לחנות ב13/6/13 במפתיע על מנת לראות אם בוצעו שינויים בשמלה ,בעלת המקום לא הייתה מוכנה להראות לי את השמלה (למרות שהמתפרה נמצאת בתוך החנות ,בטענה שהשמלה מפורקת .אני לא מבינה איך השמלה מפורקת אם יש להוריד רק בטנה מהכתפיות והמדידה הבאה הייתה אמורה להיות רק ב24/7/13. לאחר תחנונים ובכי על מצבי בכלכלי בעלת החנות לא הייתה מוכנה לשמוע . לאחר מס ימים לאחר שאימי התקשרה כדי בדוק לגבי ביטול עסקה היא אמרה שהיא תחשוב על זה . יום למחרת היא התקשרה והודיע לי "לפי מדיניות החברה על ביטול עסקה של שמלה אנו גובים 70% ממחיר השמלה אני אבוא לקראתך ואגבה ממך רק 50% זאת אומרת שאת צריכה להוסיף רק עוד 950 ש"ח משמע תשלמי רק 2750 שח " .על מה שחתמתי לא רשום מה מדיניות החברה לגבי ביטול עסקה ובנוסף לכך לא נאמר על זה דבר במעמס החתימה וסגירת העסקה ואין שלט המראה את זה.
שילמתי עד כה מקדמה של 1800 ש"ח מתוך 5500 ש"ח מחיר סופי. אשמח לדעת מה זכויותיי... תודה רבה מראש. *אין לי בעיה לא לדרוש את 1800 ש"ח חזרה אך חשוב לי לדעת אם אני נדרשת לשלם את מחיר נוסף של עוד 950 ש"ח עבור השמלה.
שלום
אני מציע לך לעיין בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה) - זהו החוק המרכזי שעוסק בכל הקשור לביטול עיסקאות וכל החברות ובתי העסק צריכים לפעול על פי חוק זה.
על פי מה שאת מתארת נדמה כי בהחלט יש מקום לביטול עיסקה בעניינך ונדמה כי נציגי החנות הטעו אותך. בגדול ניתן לבטל עיסקה על פי החוק עד 14 יום (אך זה תלוי במוצר) ודמי הביטול לרוב נמוכים הרבה יותר ממה שהציגו בפניך (ראי סעיפים 2 ו3 לעניין זה).
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום, ראשית תודה רבה על התשובה המהירה, עברתי על החוק מס פעמים ויש לי מס שאלות נוספות ,הביטול עסקה נעשה שלושה שבועות לאחר ההזמנה , בעלת החנות טוענת שבוצעו שינויים בשמלה למרות שלא הייתה מוכנה להראות לי אותה. על גבי הקבלה לא רשום מה מדיניות החברה לגבי ביטול עסקה ובנוסף לכך לא נאמר על זה דבר במעמ החתימה וסגירת העסקה ואין שלט המראה את זה.
האם לפי המפורט מעלה עדיין כל החוקים של ביטול עסקה בתוקף ?
שלום שוב,
כפי שאת יכולה לראות בסעיף 2 לחוק יש לבטל עסקה עד 14 יום מהעסקה ולפיכך אם הודעת אחרי 3 שבועות אז עבר הזמן.
חוץ מזה לא ברור לי האם השמלה שהזמנת נכנסת בגדר ביגוד והנעלה או שמלה שיוצרה במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
אין צורך שיהיה כתוב על גבי הקבלה מה מדיניות החברה שכן החוק הוא זה שקובע את המינימום וחברות יכולות לקבוע מדיניות אחרת אך שאינה פוגעת או מתנגשת בחוק. בכל מקרה אין צורך שתוצג מדיניות החברה על שלט, קבךה בכתב או בעל פה כיוון שקיים החוק וכל החברות ובתי העסק צריכים לנהוג על פי החוק.
מכיוון שעברו 3 שבועות מיום ההזמנה ועכד ליום שביקשת לבטל את העסקה כנראה שחוק זה אינו רלוונטי מבחינתך וכדי לבטל את העסקה תצטרכי להעזר בחוק רלוונטי אחר כמו למשל חוק החוזים, או חוק הגנת הצרכן.
מקווה שעזרתי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר