שלום, רכשנו פ.אוכל בתאריך 13/4/2013 כאשר ת.האספקה צ"ל 40 ימי עבודה. לאחר שהמוצר לא סופק התקשרתי ונמסר כי הכסאות אזלו ומחכים למשלוח שיגיע בסוף יולי. אנו צריכים לבחור בין כסאות חלופיים שיגיעו ואח"כ יוחלפו לאלה מההזמנה או לקבל 250 ש"ח זיכוי. בחרנו באפשרות השניה. והופתענו כאשר קיבלנו שובר זיכוי לרכישה בחנות ע"ס 250 ש"ח. הבנו שנזוכה בסכום הזה בתשלומים. האם אנחנו זכאים לבקש פיצוי מהחנות על זמן ההמתנה. והאם זיכוי לרכישה בחנות נחשב פיצוי הוגן? תודה.
שלום רפאלה
אני רוצה להבין - את בעצם שואלת האם מבחינת החוק את זכאית לפיצוי מהחנות ? (כידוע לך זהו פורום משפטי). אז תשובה היא לא. אין חוק שקובע כי את זכאית לפיצוי מהחנות. עד כאן תשובה לשאלתך מבחינה משפטית
על פי החוק ניתן לבטל עסקה, כאשר צד לא עומד בתנאי העיסקה וכדי שהחנות תצא איתך בסדר ולא תבטלי את העסקה כפי שמותר לך על פי חוק, אז החנות מציעה לך פיצוי.
על פי הבנתי זיכוי הכוונה זיכוי לקנייה מהחנות (זהו הפירוש למילה זיכוי) זיכוי ולא פיצוי. אילו היו מציעים לך פיצוי אזי זה יכול להיות זיכוי ויכול להיות כסף. במקרה שאת מציגה הציעו לך זיכוי ולפיכך סיפקו לך מה שהציעו.
לשאלתך האם זה נחשב פיצוי הוגן ? זה כבר תלוי בך - מהו פיצוי הוגן על פי דעתך ? פיצוי הוגן זהו מושג סובייקטיבי וכפי שכתבתי בתחילה אין חוק שעוסק בעניין מהו פיצוי הוגן בעניין זה.
אסכם ואומר שאם זה היה קורה לי - אני הייתי מבטל את העסקה ומקבל את כספי המלא + פיצוי כספי על עוגמת נפש ואי עמידה ותנאיי העסקה. בית עסק שלא עומד בתנאיי עסקה כנראה ש"יחטא" גם במקומות אחרים כמו יספר לך שהרהיט מיוצר באיטליה ולבסוף התגלה שהגיע מסין וכו'.
מקווה שסייעתי ועניתי על שאלתך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר