שלום רב,
עד לאחרונה גרתי בדירה עם שותפה. מתחילת השנה האזרחית היא לא החזירה לי כסף עבור חשבונות אשר שילמתי, הסכום הגיע ל-2401.2 ש"ח (החשבונות שולמו בכ"א). שילמתי את החשבונות כיוון שהם רשומים על שמי, ולא רציתי להיכנס לבעיות עם החברות השונות. הם רשומים על שמי כיוון שחשבונה היה מוגבל עד לסוף שנה שעברה. אין לי הוכחה לכך שהיא לא החזירה לי את הכסף. מה הסיכויים שאזכה במידה ואני מעוניינת להגיש תביעה?
תודה רבה
שלום יעל
על פי מה שאת מתארת סיכוייך טובים, אך תזכרי כי יהיה עליך להוכיח את כל טענותיך בבית המשפט. האם יש לך עדים שיכולים להעיד לטובתך ? מסמכים ? ראיות ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
עדים לכך שהיא לא שילמה לי אין לי, אך בעל הדירה מודע לעובדה שהיא לא הסכימה להעביר את החשבונות על שמה. בנוסף כל החשבונות ששילמתי נמצאים אצלי ואני שילמתי דרך כרטיס האשראי שלי, חוץ מאשר הוט ששילמתי דרך הוראת קבע.
מה קורה במידה והיא אומרת שהיא שילמה לי?
שלום
במידה והיא טוענת שהיא שילמה לך היא כמובן צריכה גם להוכיח את התשלום (באמצעות מסמכים או ראיות חיצוניות) אך לפני כן את זו שצריכה להוכיח שאת שילמת במקומה והיא חייבת לך כסף.
להוכיח ששילמתי זה מאוד פשוט כיוון שיש לי את כל החשבונות ושילמתי דרך כ"א שלי, אך להוכיח שהיא חייבת לי כסף אני לא יכולה. מעבר לכך שעד דצמבר היא כן החזירה לי כסף ולא נתתי לה כל מסמך שמאשר זאת, היא יכולה להגיד שבדיוק כמו שלא נתתי לה אסמכתא כאשר היא שילמה אז גם לא נתתי לה כאשר היא שילמה לי מאז ינואר, לא?
נכון
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר