שלום רב,
לפני חודש נרשמתי לאתר. בתהליך ההרשמה ניתן היה לבחור בין מנוי לחודש ובין מנוי לתקופות ארוכות יותר. בחרתי במנוי לחודש. באתר מופיע כפתור שרשום עליו "פרטי מנוי" ושם רשום "המנוי בתוקף עד תאריך 22/02/2010". אתמול הופתעתי לגלות שחייבו אותי עבור חודש נוסף והאריכו לי את המנוי עד לתאריך 22/03/2010. לאחר שפניתי לאתר בבקשה לשאול למה האריכו לי את המנוי, הם טענו שיש בתנאי השימוש של האתר סעיף שמציין שאלא אם כן הודעתי על כך שאינני מעוניין בחידוש אוטומטי של המנוי, המנוי יחודש באופן אוטומטי.
לא קראתי את תנאי השימוש באתר מכיוון שזו כמות גדולה של מלל, אך עם זאת לאורך כל תהליך ההרשמה ובפרטי המנוי לא הופיעה מילה לגבי חידוש אוטומטי.
האתר לא מוכן להחזיר לי את הכסף עבור החודש הנוסף.
האם מדובר בחוסר גילוי נאות?
האם יש לי עילה לתביעה למרות שצויין בתנאי השימוש של האתר שיש חידוש אוטומטי?
דרך אגב, תנאי השימוש מופיעים כקישור בתהליך ההרשמה ואינם חלק מאחד טפסי ההרשמה, במידה וזה רלוונטי.
תודה,
שאול.
שאול שלום רב,
חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 22), התשס"ח - 2008 - עסקה לתקופה קצובה מדבר על מקרים מעין אלו, כעקרון אין זה מספיק, כי הוכנס סעיף זה להסכם ועל בעל העסק ליצור עימך קשר לפני החיוב ולבקש את אישורך.
המלצתי הינה לשלוח דואר רשום לעסק ולדרוש כי יפסיק את השירות וישפה אותך בגין הסכום אשר גבה ובמידה ולא יעשה כך לרשותך עומדת הזכות לתבוע אותו ללא הוכחת נזק בסכום של עד 10,000 ש"ח בגין חידוש ללא הסכמה.
בברכה,
עודד דרדיקמן, עו"ד
משרד עורכי דין דרדיקמן
עודד שלום,
מעולם לא תבעתי או ביצעתי דברים מסוג זה.
האם אפשר לתאם פגישת ייעוץ?
שאול שלום,
לצערי אין ביכולתי לפרסם את פרטי ההתקשרות עימי בפורום.
בברכה,
עודד דרדיקמן, עו"ד
משרד עורכי דין דרדיקמן
שלום עודד, במקרה הנ"ל, האם לא ניתן לתבוע מייד? קרה לי מקרה דומה, ומהמידע שאספתי עולה כי במידה ואכן מדובר בחוזה מתחדש והעוסק לא פנה ביוזמתו וביקש רשות להאריך את החוזה, ניתן לתבוע ללא קשר לפנייה לעוסק, האם זה נכון? בתודה, סיוון
שלום רב,
לטובת קבלת פיצוי בהתאם לסעיף 31 א' לחוק הגנת הצרכן עליך להוכיח כי פנית לספק (בין בכתב ובין שבעל פה) ודרשת כי יחדול מלחייבך בתשלומים בנוגע לעסקה המתמשכת (המלצתי הינה לפנות בכתב).
במידה והספק ימשיך לחייבך עומדת לך הזכות לפנות לבית המשפט ולדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק עד לגובה של 10,000 ש"ח.
בברכה,
עודד דרדיקמן, עו"ד
משרד עורכי דין דרדיקמן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר