שלום,
הורי מתכוונים לתת לי מתנה טלויזיה בת 5 שנים שרשומה על שמם. אני מתגורר בדירה אחרת.
1. האם עלי לשלם אגרה על טלויזיה זו ?
2. האם תשלום האגרה שיחייבו אותי עליו יהיה מתאריך שבו אני אצהיר שיש ברשותי טלויזיה או מתאריך יצור הטלויזיה ?
אני שואל זאת כי קראתי לא מעט מידע על הדרכים המפוקפקות בה אגף הגבייה של רשות השידור פעל (ואולי עדיין פועל בצורות זו).
שלום מורן
על פי החוק, כל מי שמחזיק מקלט טלוויזיה צריך לשלם את האגרה ולפיכך אם תקח טלויזיה ישנה מהוריך ותתקין אותה בדירתך תצטרך לשלם את האגרה.
תשלום האגרה יהיה מן הסתם מהיום בו אתה מצהיר על כך שיש לך טלויזיה וברור שלא מיום הייצור שלה (מכיוון שהוריך כבר שילמו אגרה עליה בעבר).
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה חיים,
ככל שאני קורא על אגף הגביה של רשות השידור יותר, כך אני מתרשם יותר לרעה מהתנהגותם והתנהלותם כלפי האזרחים, אני חש כאילו מדובר בעולם תחתון בחסות החוק. לכן, אני רוצה לסגור את כל הפינות כדי לא להכוות מהם כמו שאנשים אחרים נכוו. בהמשך לשאלתי על ההודעה "קבלת טלויזיה מההורים ותשלום האגרה", מה עלי לעשות מבחינה טכנית, כלומר:
1. האם יש להגיע למשרדים של אגף הגביה ?
2. האם עלי להצהיר על משהו ? לחתום על משהו ?
3. האם יש צורך להסביר שהטלויזיה היא מההורים או פשוט לומר שקיבלתי טלויזיה ?
4. האם לרשום את מודל הטלויזיה ולספק קבלת קניה ?
5. האם יש איזשהו טופס שאני יכול להחתים אותם שאין ולא יהיו להם טענות כלפי מתישהו עד לתאריך זה, על מנת שלא ימציאו לי בעתיד כל מיני חיובים על דברים שלא היו (קראתי שהם ממציאים כל מיני טענות על חובות עבר ושצריך משנה זהירות איתם) ?
6. מה עושים כשרוצים למכור את הטלויזיה, כדי להפסיק את תשלום האגרה ?
7. הטלויזיה היא אנלוגית (ולכן אינה קולטת ערוץ 1 ללא ממיר דיגיטלי). האם אפשר לבקש מחברת HOT או YES, לכשאצטרך, להסיר ממני את האפשרות לראות את ערוץ 1 ולעבור פרוצדורה כלשהי מול אגף הגביה כדי להיות פטור מתשלום האגרה ?
תודה מראש,
מורן
ר שלום מורן
אני לא עובד באגף הגביה של רשות השידור ולכן כדאי להפנות את השאלות אליהם.
אני מציע לשלוח מכתב רשום לאגף הגבייה של רשות השידור להסביר את עניין הטלוויזיה שברשותך עם כל הסיבות שנראות לך ולחכות לתשובה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר