שלום,
בחודש מאי 2013 נרשמתי לקורס ביחידה ללימודי חוץ של הקריה האקדמית אונו. שילמתי 10,000 ש"ח וחתמתי על חוזה. לאחר שיעור 1 ביקשתי לעבור לקורס שמתחיל ביולי והרכזת אישרה זאת טלפונית ללא בעיה ושלחה לי סילבוס חדש. שבוע לפני תחילת הקורס (יולי) ביקשתי לבטל את הקורס עקב בעיה רפואית שנתגלתה לי ולצערי הרב משתקת אותי במיטה כך שאין ביכולתי להגיע לקורס כלל.
מקבלי ההחלטות של הקורס בקושי רב החליטו להחזיר לי 50% מהתשלום מהסיבה שלטענתם התחלתי כבר את הקורס וזה שהעבירו אותי לקורס חדש במועד אחר לא גורם להם לראות בי סטודנטית שטרם התחילה את הקורס.
בתקנון כתוב כי "ביטול אשר נעשה פחות מ-7 ימי עסקים לפני תחילת הקורס, יחייב את התלמיד בתשלום 25% משכר הלימוד". האם ההחלטה להסכים להעביר אותי למועד אחר לא מספיקה כדי לראות בי סטודנטים שטרם התחילה את הקורס של מועד יולי? האם יש דרך משפטית שיכולה לעזור לי? אני בת 23 ועבדתי קשה מאוד בשביל לשלם עבור הקורס..וכרגע הצ'קים ממשיכים לרדת.
שלום אורית
האמת שאני לא מבין עד הסוף את הסיפור האירוע. נרשמת לקורס ושילמת כסף. נכחת בקורס שיעור אחד ואז ביקשת לעבור והעבירו אותך לקורס אחר שאליו לא הגעת בשל בעיה רפואית ?
עליך לקרוא בעיון את נחוזה עליו בחתמת ולבדוק האם יש התייחסות לעניין. לאחר מכן אני מציע לך לפנות לוועדה באמצעות מכתב, להסביר את הדרוש הסבר ולהציג חוות דעת רפואיות ובכך לשכנע את הועדה להחזיר לך את כספך.
כדי שאדע האם יש משהו משפטי שאפשר לעשות אני צריך לראות את כל המסמכים והחוזה עליו חתמת.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר