שלום רב,
רכשתי אופני כושר באינטרנט. החברה הגיע להרכיב את המוצר ולאחר ההרכבה (כאשר המתקין היה עדיין בביתי), התברר שהמכשיר לא עובד כראוי (בעיה כנראה במדדים).
המתקין ניסה להזמין טכנאי אך אני דרשתי ביטול עסקה או החלפה לחדש (לטענת החברה רק טכנאי יכול להכריע אם המוצר תקין או לא - טכנאי יעלה לי בעוד יום חופש מהעבודה). לבסוף ,המתקין יצא ללא המכשיר, אני לא הזמנתי טכנאי וכך המצב נשאר (עברו יומיים).
הנציגה אמרה לי שביטול עסקה יגרור קנס של 10% על ביטול ועוד 30% על פחת כי המכשיר יצא מאריזתו (החברה באה והתקינה אותו). האם זה חוקי?
אשמח לעזרה.
שלום מורן
התנהלותם ממש לא חוקית. קודם על פי תקנות הגנת הצרכן את יכולה לבטל עסקה אם רצונך בכך ועל החברה לעמוד בתנאיי החוק (תרנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה).
במקרה שלך המוצר שרכשת לא תקין ולכן בוודאי שאת יכולה לבטל עסקה ללא כל תשלום. להפך בבית משפט החברה היא זו שתצטרך לשלם לך פיצוי על כך שמכרו לך מכשיר לא תקין.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר