שלום,
רכשתי רהיט בהזמנה אישית לפני כחודש.
על ההזמנה נרשם ע"י המוכר כי זמן הספקתו הינה "3 שבועות", מבלי ציון "לא כולל שבתות וחגים" דהיינו, ימי עבודה.
ברכישתו צויון על הטופס ההזמנה תשלום עבור הובלה והתקנה 150 ש"ח.
הרהיט טרם סופק והחיוב בגינו ירד.
יצרתי קשר עם המוכרת בתחילת שבוע שעבר, בתום 3 השבועות והיא מסרה לי שההספקה תגיע עד סוף השבוע; מה שלא היה.
ביום חמישי האחרון יצרתי עמה שוב קשר והיא מסרה כי הרהיט יסופק לי ביום שני שלישי (דהיינו השבוע) וכי יצרו עמי קשר בנוגע להספקתו בתחילת השבוע; מה שלא קרה.
התקשרתי אליה הבוקר וטרם קיבלתי תשובה מספקת.
החנות קיימת כ-15 שנה, אז אני לא חושבת שהיא באלו הם קשיים להספקת מוצר.
השאלות שלי היא האם עלי לשלם את סכום ההובלה ו/או לדרוש מהמוכרת פיצוי בגין איחור זמן ההספקה שהובטח ונכתב על טופס ההזמנה?
האם היא יכולה לטעון כנגד כי הרהיט הינו בהזמנה אישית ועל כן זמן ההספקה התארך, אף שלא צוין על הטופס ולא נאמר בע"פ?
האם היא יכולה לטעון שאנו בזמן "לחוץ" מבחינת החגים?
מה עלי לעשות / לדרוש מביחנת חוק הגנת הצרכן?
אודה לך על תשובתך בהקדם.
שלום ורד
על פי החוק במידה ולא קיבלת מוצר (גם רהיטים בהזמנה מיוחדת) על פי הזמנים שהוגדרו בחוזה ביניכם יש בזכותך לבטל את העסקה ולקבל את כל כספך חזרה + פיצוי על כך שהחנות לא עמדה בתנאיי ההסכם והכל על פי חוק החוזים. זאת ועוד, על פי החוק היית יכולה להפסיק תשלומים, לבטל שיקים ועוד והכל בשל אי קבלת התמורה בזמן.
לפיכך את בהחלט יכולה להיכנס למשא ומתן מול החנות ולבקש פיצוי כספי על כךנ שהם לא עומדים בהסכם ו\או לבקש שלא לשלם על ההובלה.
החברה בהחלט יכולה לטעון את כל הטענות אותם ציינת, אך במקרה זה אלו רק תירוצים ותו לאו.
במידה ותרצי סיוע משפטי בעניין את מוזמנת לפנות אליי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום עו"ד איציקובסקי,
ברור לי שכל התשובות הנ"ל הינן תירוצים.
התקשרתי אתמול למוכרת והיא לא הייתה מוכנה לספוג את עלויות ההובלה ולא להוריד ולו שקל מהמחיר המקורי בתירוץ כי זו הזמנה מיוחדת.
עוד אמרה לי שהיא שוחחה עם מפעל והוא עדיין לא "הגיע" להזמנה שלי ועל כן ההזמנה שלי תסופק רק אחרי החג.
אמרתי לה שלא מתאים לי אחרי החג וכי אנחנו נכנסים לחודש וחצי לאחר ההזמנה ולא שלושה שבועות כפי שהובטח, היא הציעה לי ביטול עסקה והחזר כספי מלא, במזומן; כיוון שאמרתי לה שהחיוב כבר ירד לי מכרטיס האשראי.
סך הכל אני נשארתי ללא הרהיט אותו הזמנתי ולו חיכיתי זמן רב כ"כ ועכשיו עלי לחפש בעל מקצוע/חנות אחרת שתוכל ליצר עבורי רהיט זה (כיוון שאני זקוקה למידות לא סטנדרטיות).
האם עלי לדרוש פיצוי בכל מקרה? היא לא הייתה מוכנה בשום פנים ואופן לדבר עמי על פיצוי ואף לא על להחזר חלקי ועדיין לספק לי את הרהיט.
אם אקח ממנה מזומן ו/או העברה בנקאית כפי שהציעה עדיין אוכל לדרוש פיצוי על עוגמת הנפש או שאם אקבל את ההחזר נושא זה יהיה סגור בפני מבחינה משפטית?
אשמח לסיוע בנושא.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר