שלום רב,
בחודש מרץ ביטלתי הרשמה בחברת פסיכומטרי,על פי החוזה על החברה היה להחזיר לי 50% מסכום ההרשמה,כלומר בערך 2000 ש"ח.
בפנייתי אליהם נמסר כי יוחזר לי הכסף תוך 45 ימי עסקים. החברה לא החזירה לי את הכסף והמשיכה לגבות ממני תשלומים עד תום הסכום המלא.
לאחר פניות נוספות נשלח אלי לבסוף צ'ק על הסכום בתוספת פיצוי קטן לפני כשבוע, לצערי כאשר ראיתי את הצ'ק התברר לי שהוא צ'ק דחוי לעוד כחצי שנה!
כלומר שתעבור כמעט שנה לפני שאקבל את כספי בחזרה. פניתי לחברה והסברתי את המצב ודרשתי מהם לקבל צ'ק נוסף לתאריך קרוב יותר,החברה סירבה.
אני חיילת משוחררת ו2000 ש"ח ששולמו, ולא מהפיקדון,הם הרבה כסף בשבילי. אני חוששת שאם אמתין עד לתאריך בצ'ק הוא לא יכובד שכן ההתנהלות שלהם כרגע מתאימה לחברה בדרך לפשיטת רגל
וכעת לשאלתי.. האם קיימת כאן עילה לתביעה משפטית ואם כן תחת איזה סעיף בחוק?.
שלום בר.
על פי מה שאת מתארת בהחלט יש פה עילה לתביעה. החוק הוא חוק החוזים וחוק החוזים תרופות וחוק הפיקוח על מכונים פסיכומטריים.
אני מציע לך לפנות אליהם תחילה באמצעות מכתב התראה לפני תביעה ולדרוש את כספך חזרה. במידה וזה לא יעזור תגישי תביעה.
אם את צריכה סיוע משפטי בעניין את מוזמנת לפנות אליי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום,
תודה רבה על התגובה.
חשוב לציין שבחוזה לא היה רשום תוך איזה תקופת זמן הם מתחייבים להחזיר את הכסף ועיינתי בחוק הפיקוח וגם שם לא מצאתי שום הפרה ממשית. השאלה שלי האם הם מחויבים להחזיר לי את הכסף תוך תקופה מסוימת? כמו הלנת שכר, וגם אם לא על מה הם בדיוק עוברים?.
תודה שוב,
בר
כן בוודאי. הם מחויבים להחזיר לך את הכסף תוך זמן סביר. זמן סביר זה לא חצי שנה אלא מקסימום חודש ימים (וגם זה הרבה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר