שלום רב, בתאריך 1.3.13 רכשתי סלון מרשת ידועה. זמן האספקה הינו עד 120 יום והמועד יגיע בשבוע הבא.
הסלון כבר הגיע לארץ מאיטליה ביום שישי אבל תקוע בנמל כי רשת הרהיטים לא הסדירה את התשלום מול הספק האיטלקי והוא לא מוסר להם את המטען עדיין.
אני כבר סיימתי לשלם על הסלון לפני מס' חודשים ונאלצת להמתין עד שיסיימו את העניינים ביניהם.
מה ניתן לעשות? האם מותר להם להתנהג כך? יש לי תכתובות עם הספק באיטליה בנושא זה.
מה גם שהם הודיעו לי שהסלון יסופק לי שלשום וכבר מכרתי את הסלון הישן כדי שיהיה פנוי כשההובלה תגיע.
אנחנו יושבים על מזרון כרגע ואין לי סלון לחג - ואני מארחת את המשפחה!!
אם זה לא עוגמת נפש אז אני לא יודעת מה...
אשמח לקבל הכוונה/עצה.
שנה טובה.
שלום,
ראשית צר לי לשמוע את הדברים ובהחלט באפשרותך לפעול במספר דרכים.
במקרה שאת מתארת החנות לא עמדה בהסכם ביניכם (הפרה חוזה) ולכן את יכולה לדרוש את ביטול ההסכם, השבת כספך ופיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה לך או שאת יכולה להמתין לסלון ולדרוש מהחנות פיצוי על עוגמת נפש.
כך או כך החוק לצידך ואת יכולה לבחור כיצד לפעול.
אני הייתי מציע לך להגיש תביעה קטנה ולדרוש את ביטול העיסקה ופיצוי כספי בגין עוגמת הנפש שנגרמה לך.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
ראשית תודה על התגובה המהירה.
דבר נוסף וחשוב.. בטופס ההזמנה ישנו סעיף שרשום בו שהחברה רשאית לאחר בעוד 45 ימים ולא מצויינת הסיבה (אני לתומי חשבתי שמדובר במקרים שלא תלויים בהם כמו שביתה וכדו) האם זה חוקי לתת זמן אספקה כזה מטורף? 165 ימי עסקים??
השאלה היא לא האם זה חוקי כי אין שום חוק שקובע דברים אלו אבל זה בהחלט לא הגיוני ולא סביר ואם הדבר יבחן בבית משפט אף שופט לא יקבל זמן בלתי סביר שכזה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר