שלום לחברי הפורום,
הסיפור שלי התרחש לפני כחצי שנה, להלן תקצירו:
רכשתי רכב משפחתי חדש מיבואן\משווק רשמי, אשר נמכר בשני דגמים: גיר אוטומטי וגיר "רגיל".
כעבור מספר שבועות התחלתי להרגיש רעידות ברכב אשר חזרו באופן קבוע בעת נסיעה מתחת למהירות מסוימית. מבירור במוסך מורשה התברר כי גיר ההילוכים אשר מותקן ברכב הינו למעשה גיר "רובוטי" ולא גיר אוטומטי. במוסך טענו שהבעיה מוכרת להם ואף החליפו חלק מסויים בגיר, מה שהביא לשיפור לפרק זמן מועט ביותר, ולאחריו הבעיה חזרה ולא נראה שהיא עומדת להיעלם.
הקונפליקט הוא שהיבואן הרשמי לא ציין באף מקום שמדובר בגיר רובוטי ולא אוטומטי. האם זה תקין שלא צויין באף מקום שמדובר בגיר רובוטי, ואף סוכני המכירות לא הזכירו שמדובר בגיר רובוטי (ממה שהבנתי מדובר בגיר שמעביר הילוכים באופן שונה ואף מסתבר שקיים חסרון ידוע לכולם של גירים אלה, והוא רעידות ברכב).
במידה והיבואן יחליט להתנער מאחריות, האם יש לי כאן עילה לתבוע החלפת רכב או החזר כספי?
תודה מראש לעונים!
שלום אלי.
אני מודה שמעולם לא שמעתי על גיר רובוטי ואם גיר רובוטי שונה מגיר אוטומטי אזי בהחלט יש פה מקום לתביעה. רכשת מוצר חדש מסויים וקיבלת מוצר אחר.
כמובן שיהיה עליך להוכיח את טענותיך בבית המשפט כגון ההבדלים בין גיר אוטומטי לרובוטי, הבדלי מחירים וחוות דעת מומחה בעניין.
בהצלחה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר