בשנת 1996, הלוויתי לחברת נעורים שלי 3,000 שקל, כאשר ראיתי שהיא במצוקה כלכלית. את הכסף העברתי לחשבון הבנק שלה ויש לי תיעוד על כך.
מאז, במשך 17 שנה, שמרנו על קשר טלפוני ונפגשנו פעמים אחדות אך אף פעם לא עלה הנושא ולא ביקשתי את כספי בחזרה.
לפני כשלושה חודשים התקשרתי אליה והיא העלתה את הנושא והציעה להחזיר לי כסף. אמרתי לה שזה מאוד יעזור לי והיא ביקשה שאחשב כמה כסף מגיע לי נכון להיום.
חישבתי שמגיע לי 6,650 שקל (כולל הצמדה וריבית 3% במשך כ- 17 שנה), והתחלתי לבקש את כספי בחזרה דרך מסרונים בטלפון. היא כתבה שתחזיר לי את הכסף אך בשלב מסוים היא כנראה קיבלה ייעוץ והפסיקה לענות למסרונים ששלחתי.
שלחתי לה מכתב רשום מעוה"ד שלי, בו התראה לשלם את חובה אלי בתוספת הצמדה וריבית משנת 1996. אם לא, אנקוט בהליכים משפטיים כלפיה.
האם אוכל לזכות בתביעה, אם אגיש?
האם חוק ההתיישנות יעזור לה אם עברו הרבה שנים אך היא הודתה רק לאחרונה ב SMS בחובה?
בברכת שנה טובה ובתודה מראש.
מכיוון שכבר פנית לעו"ד שהחל לטפל בעניינך, חתמת על יפוי כוח והוא אף שלח מכתב התראה לפני תביעה, אני מציע שתחזור אליו לייעוץ בנושא. על פי כללי לשכת עורכי הדין אסור לעו"ד אחד להתערב באמצע טיפולו של עו"ד אחר ואם עורך דינך הוציא מכתב התראה לפני תביעה, אזי הוא חושב שיש מקום להגיש תביעה.
כדי שאוכל לסייע לך עליי לקבל הודעה מעורך דינך על כך שהוא אינו ממשיך לטפל בעניינך.
בהצלחה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר