שלום רב, לפני כחודשיים יצאתי מחנייה ורכב פגע בי מצד שמאל בחזית והעיף אותי על שני רכבים מימין, הרכב הפוגע מכחיש, ושני הרכבים הנוספים תובעים אותי, לי יש ביטוח צד ג' וביטול השתתפות עצמית, אני לא חושבת שאני אשמה וגם הגשתי תביעה בביה"מש נגד הנהג הפוגע על הנזק שנגרם לרכבי (טוטאל לוסט), אתמול סוכן הביטוח התקשר ושאל אותי לגבי תשובתי ואמרתי לו שהגשתי תביעה והוא אמר לי: " כן גם הוא שכר עו"ד" נאם יש אפשרות לכך שאחוייב בשכר טרחת עו"ד אם ביה"מש ימצא אותי אשמה? הנושא מאוד מלחיץ אותי וגורם לי לחשוב אולי לבטל את התביעה הקטנה, האם זה אפשרי? אשמח לתגובה מהירה.
שלום
אתחיל מהסוף ואומר כי הליך תביעות קטנות הינו הליך שבו אסור לעו"ד לייצג לקוח בבית המשפט ולפיכך ללא אישור בית המשפט עו"ד, מתמחה במשפטים או מישהו שעוסק בדרך קבע בייצוג לא יוכל לייצג אף אחד מהצדדים ובסופו של יום את תתמודדי משפטית מול הצד השני (ללא ייצוג עורכי דין).
בהמשך לדברים שאמרתי, אמנם לעו"ד אסור לייצג אך בהחלט ניתן להתייעץ עם עו"ד בכל הקשור להליכים המשפטיים בבית המשפט ואף ניתן להיעזר בעו"ד בכתיבת כתב תביעה או הגנה.
לכן במקרה אותו את מתארת לא תחוייבי בשכר טירחת עו"ד כיוון שמלכתחילה לעו"ד אסור להופיע.
אגיד בכללי כי כאשר יש לך בעיה רפואית אני מניח שאת הולכת לרופא וכשיש לך בעיה בביוב את פונה לאינסטלטור, אז מדוע כשיש לך בעיה משפטית לא פנית לעו"ד לצורך קבלת סיוע משפטי ?
לעניין מחיקת כתב תביעתך. אם את מאמינה בצדקתך ומאמינה שכתב תביעתך מצליח להוכיח את טענותיך וישכנע את בית המשפט אז אין לך ממה לחשוש.
איני יכול להעריך את סיכויי תביעתך כיוון שלא קראתי את כתב התביעה ואינני יודע את סיפור המעשה, אך תמיד את יכולה למחוק את כתב התביעה הנוכחי ולהגיש כתב תביעה חדש אחרי שתתייעצי עם עו"ד בעניין.
מקווה שעניתי על כל שאלותיך.
במידה ותרצי ייעוץ משפטי בעניינך את מוזמנת לפנות אליי ואשמח לסייע לך.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר