בוקר טוב
לפני כחודש רכשתי רכב חדש מסוכנות של פולסווגן הרכב כלל תוספות שניתנות על ידי פולסווגן (חיישני רוורס ודיבורית בלוטוט ). מהיום הראשון שקיבלתי את הרכב נתגלו בו בעיות במערכת השמע. לאחר פניה שלי לסוכן המכירות הוא הפנה אותי לרדיו מילאנו שהם המתקינים של המערכת. לאחר שיחה שלי איתם תואם לי טיפול בבעיה לאחר שבוע. אני הגעתי עצמאית עם הרכב לר"ג וביליתי שם שעתיים. לטענתם הבעיה הייתה בחיבורים. יום לאחר מכן הבעיה חזרה שוב, הפעם יצרתי קשר ישירות עם רדיו מילאנו וביקשתי מהם להגיע אליי על מנת לפתור את הבעיה. לאחר כמה ימים הגיע אליי טכנאי שהחליף לוח מקשים. לאחר יומיים שוב נתגלת בעיה במערכת ושוב יצרתי קשר עם רדיו מילאנו. לאחר כמה ימים שוב שלחו אליי טכנאי שהחליף את "המוח", לאחר כחצי שעה שוב ניתקלתי בבעיה ויצרתי קשר עם הטכנאי שהיה אצלי וביקשתי ממנו לחזור אליי. הטכנאי חזר והפעם החליף שוב את לוח המקשים. כמה ימים לאחר מכן שוב המערכת לא תיפקדה כראוי ושוב יצרתי קשר עם רדיו מילאנו והפעם ביקשתי להחליף לי את המערכת לדגם אחר משום שכנראה המערכת הזו בעייתית. לאחר בדיקה של כמעט שבוע חזרו אליי עם הצעת שידרוג בעלות של 400 ש"ח. אנרתי שאני לא מוכן לשלם עוד שקל ושמיצידי פולסווגן ישלמו את העלות. פולסווגן חזרו אלי לאחר יום ואמרו לי שאני אצטרך לשלם את השידרוג, שוב צייינתי בפניהם שזה לא מקובל אליי ושוב הם אמרו שיחזרו אליי. הפעם האחרונה ששמעתי מהם היא לפני יומיים. שורה תחתונה אני קיבלתי רכב לא תקין מפולסווגן ובמשך חודש אני סובל מהם. כיצד אני יכול לטפל בעניין בצורה אחרת והאם כדאי לי בכלל ?
שלום איתמר
תחילה כדאי לשים לב כי לא קיבלת רכב לא תקין אלא מערכת שמע לא תקינה ברכב החדש שרכשת. מהות ותפקידו של הרכב לא נפגעו.
לגבי מה שאתה יכול לעשות, הייתי ממליץ לך להגיש באמצעות עו"ד מכתב התראה לפני תביעה בו אתה מבקש שהמערכת השמע תוחלף לך לאלתר למערכת תקינה והכל על חשבון חברת הרכב, שהרי רכשת רכב חדש ולפיכך גם היית צריך לקבל הכל חדש וללא תקלות ושנית לדרוש פיצוי על הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו לך.
אם המכתב לא יעזור בהחלט אתה רשאי לתבוע את החברה בבית המשפט לתביעות קטנות בגין הדברים שדרשת במכתב ההתראה. לפי מה שאתה מתאר כאן נדמה כי סיכוייך לזכות גבוהים (אך איני יכול לדעת בוודאות כיוון שחסרים לי פרטים).
בכל מקרה במידה ותרצה סיוע משפטי בעניינך, אתה מוזמן לפנות אליי ואשמח לעזור.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר