שלום רב,
רכשתי ריהוט לחדר ילדים באחת החברות הגדולות, ונקבעה הובלה ליום מסויים בשעות 11-14. בשעה 11:30 התקשרו והודיעו שהמשאית נתקעה. קבעו לנו מועד אספקה חדש - שבוע לאחר מכן (!) בטענה שהלו"ז כבר מלא וזה התאריך הקרוב ביותר. לא הסכמתי לכך, אך לא היתה ברירה והעמידו אותי בפני עובדה. יש לציין שהם עדיין עומדים בזמן האספקה, אך נגרמה לי עוגמת נפש, וכן אובדן יום עבודה. הציעו לי פיצוי (לבחור משהו מהחנות, עדיין לא יודעת באיזה סכום מדובר). האם החוק מתייחס למקרה כזה? יש לציין שהחברה עצמה מציינת שביטול הובלה ע"י הלקוח ביום ההובלה כרוך ב-150 ש"ח.
תודה על העזרה!
שלום שירה,
אני מציע לך לקבל את הפיצוי אותו מציעים לך בחנות מכיוון שהעלות מול תועלת לא שווה ישתלם לך לפעול בדרך אחרת. ואני אסביר. בלי להיכנס עכשיו לעניינים המשפטיים נגיד שאת תובעת את החנות על עוגמת נפש והפסד יום עבודה. האם בשביל 200 ש"ח יהיה שווה לך להגיש תביעה בבית המשפט (תפסידי עוד יום עבודה) דיון בבית משפט (עוד הפסד של יום עבודה) תמתיני בין 3 חודשים ל 6 חודשים ובסוף תקבלי אולי 250 ש"ח פיצוי על עוגמת הנפש ?
לא שווה.
על פי מה שאת כותבת החנות לא עשתה בכוונה ואף הציעה לך פיצוי ולכן נדמה לי שהקם בהחלט נוהגים בתום לב כלפיך.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר