בתאריך 13.03.2012, אחד משני הקווים שהיו ברשותי ברשת אורנג' נויד לחברת פלאפון, גיליתי את זה רק בבוקר שלמחרת והתקשרתי לחברת פלאפון לברר איך קרה הדבר, קודם כל מי שלא מנוי בפלאפון לא יכול להגיע אליהם אלא רק למוקד מכירות, איכשהו ניסיתי והגעתי לנציגים שהעבירו אותי מאחד לשני בזמני המתנה ארוכים מאוד (יש לי פירוט שיחות המוכיח זאת) ולבסוף אמרו שאורנג' אשמים ש"שיחררו" את המספר, בכל אופן המנוי עבר למישהי שהכרתי פעם, היא עשתה ניוד ללא ידיעתי וגם בפלאפון כשהיא ניגשה לסניף לא בדקו אם המספר אכן שלה. פלאפון לא אישרו לי להחזיר את המספר אלא באישור בכתב יד מהבחורה שהמספר כרגע ברשותה אף על פי שהמספר היה שלי. הם המשיכו לגלגל אותי מאחד לשני בהבטחה שיצרו קשר אך לא יצרו בכלל.
מאז ועד היום, כשנה וחצי הקו עדיין ברשותה של פלאפון ואני משתמשת בקו אחד שנשאר לי.
מה העילה שלי לתביעה ומה סכום התביעה שאני אמורה להגיש לתביעות קטנות?
שלום לירון,
תחילה אגיד כי בתביעות קטנות אין צורך להציג את עילת התביעה אלא את יכולה רק לספר את הסיפור ובית המשפט יכריע בעניין וזאת כיוון שבית המשפט מיועד לאזרחים ולא לעורכי דין המכירים את החוקים ופסקי הדין הרלוונטים.
לשאלתך ניתן לתבוע על פי עוולת הרשלנות בפקודת הנזיקין אך את צריכה להראות כי נגרם לך נזק והפרת חוזה על פי חוק החוזים וחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה) כמו גם עוגמת נפש.
במידה ואת צריכה סיוע משפטי בעניינך את מוזמנת לפנות אליי.
בהצלחה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר