קיבלתי בגד במתנה (הבגד נרכש במחיר מלא ללא הנחות ומבצעים) אך כשביקשתי להחליפו (יותר משבועיים לאחר הרכישה) קיבלתי רק מחצית מערכו כי כעת הוא בהנחה ב"סוף עונה".הרי החנות כבר קבלה את מלוא הסכום ומדוע אני מקבלת מוצר שערכו רק מחצית? קיבלתי את המתנה רק כשבוע וחצי לאחר שנרכשה (בגלל מחלה) ובכל מקרה לא הגעתי לחנות תוך שבועיים.מדוע מגיע לי "קנס" בגובה חצי מהערך? האם זה חוקי ?חנויות רבות היום מאפשרות החלפה במלוא הסכום ויש כאלו שאפילו מחזירות כסף ממש.פניתי למחלקת תלונות בחנות ונמסר לי שזו המדיניות
ערב טוב,
בית המשפט קבע כי בעל העסק רשאי לקבוע, במסגרת מדיניות החזרת טובין, את אופן ההחזר ואת סוג ההחזר (למשל זיכוי או החזר כספי) הגבלות להחזרת הטובין ותנאי ההחזרה (למשל המועד המרבי להחזרה) כנקבע בחוק, אך אינו רשאי לקבוע שהתמורה ששולמה על ידי הצרכן לא תושב במלואה ו/או שלא תתקבל החלפת מוצר בשווי הקניה.
ממליצה לך להפנות בכתב לשירות הלקוחות ולהעלות את טענותיך. שקלי פניה לנותן המתנה בבקשה לקבל לידייך חשבונית המוכיחה את שווי הבגד. הציגי אישור רפואי. דרשי קבלת זיכוי כספי מלא.
מומלץ לשלוח העתק מהמכתב למועצה הישראלית לצרכנות.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר