שלום,
רציתי לדעת האם יש לי עילה לתביעה.
רכשתי טלפון נייד בחברת פלאפון, בסך 990 שח) אחרי ארבעה ימים הגעתי לסניף ורציתי לבטל את העסקה (המוצר בשלמותו- עם כל החלקים באריזתו המקורית- אך הוצאתי ממנו שיחות)
בחברה טענו שמאחר שדיברתי יותר מ5 דקות לא ניתן לבצע ביטול עסקה.
א'- האם קיים חוק שאומר שאחרי 5 דקות של שיחה אני לא זכאית לביטול העסקה?
- אציין שבחברה לא רצו להגיד לי היכן אני יכולה למצוא את החוק הזה כתוב. מיותר לציין שבחוזה שקיבלתי במעמד הקנייה אין כל זכר לאותם 5 דקות של שימוש שמבטלות את הזכאות לביטול עסקה (זה גם לא הוזכר בעפ"ה מנציג השירות במעמד הקנייה)
ב'- בחברה סרבו לתת לי שירות ושלחו אותי הביתה- חסמו את המכשיר שלי לשירות הטלפוני של פלאפון,
האם יש בכך עילה לתביעה??
תודה מראש
שלום תום אדרי,
החוק שעוסק בעניינך הינו תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ואת מוזמנת לעיין בחוק.
החוק קובע כי ניתן להחזיר מכשיר סלולארי תוך 14 ימי עסקים ובתנאי שלא חובר לחשמל. אין שום איזכור בחוק או בתקנות לעניין השימוש במכישר ל 5 דקות והדברים שנאמרו לך אינם נכונים ולפיכך בהחלט יש פה עילה לתביעה, אך תחילה אני מציע שתדפיסי את החוק הרלוונטי ותציגי אותו לחברה. החברה כמובן חייבת לעמוד בתנאי החוק ואינה יכולה להמציא חוקים משלה, בטח אם הדבר אינו מוזכר בחוזה.
את מוזמנת לפנות אליי במידה ותרצי סיוע משפטי בעניינך.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר