לפני מספר ימים נכנסתי לחנות בגדים בעלת שם עולמי בקניון בב"ש. כאשר נכנסתי לתאי מדידה נכנסו יחד איתי אמא שלי ואחותי - התא היה ממש גדול לעומת האחרים ונכנסו יחד על מנת לחוות את דעתה של כל אחת לגבי הפריטים שנמדדו.
לאחר 10 דק' ניגשה מוכרת (שראתה שנכנסו) וביקשה לצאת מהתא ושלא מודדים יחד. כמובן שקיבלתי את הנהלים (שלא נאמרו לפני) ואמרתי לה שאנחנו מתלבשות ויוצאות. לא חלפו דקות בודדות והמוכרת פתחה את הוילון בעוצמה, ללא כל התראה על כך שהיא נכנסת וכתוצאה מכך הייתי עירומה אל מול המוכרת ואל מול צוות העובדים והלקוחות שהיו בתאי ההלבשה באותו הרגע. מיותר לציין עד כמה הייתי נבוכה לנוכח מצב זה. כאשר פניתי למוכרת בשאלה מדוע פתחה את התא בצורה כזאת , ללא אישור שלי במיוחד שאני עירומה תשובתה הייתה "אני אעשה כאן מה שאני רוצה, את לא תגידי לי אם לפתוח את התא או לא לפתוח ואתן לא תיכנסו שלושה" ביקשתי לדבר עם מנהלת החנות ונכנסתי בשנית על מנת להתלבש. כאשר יצאתי מהתא לעבר החנות לחפש את המנהלת גיליתי שהיא הקדימה אותי והמוכרת פנתה אליה להתלונן על כך שהיינו 3 בתא. תשובתה של המנהלת למקרה הייתה "אלו נהלי החברה" כששאלתי האם נהלי החברה כוללים השפלה בפרהסיה, זלזול בכבוד האדם היא ענתה "המוכרת לא הייתה צריכה לפתוח בצורה כזאת, אבל אתן לא הייתן צריכות להיכנס שלושה, אני אדבר עם העובדת". כמובן שלא עברו 2 דק' והתחילו הגיחוכים בין המנהלת למוכרת. התעלמתי. כעת, אשמח לדעת האם יש לי על מה להתלונן? ברור לי שהזכויות שלי נפגעו, הזכות לכבוד, לצנעת הפרט ובעצם לכך שאף אדם שאיני מעוניינת לא יראה אותי עירומה. מה אתם הייתם מציעים לי לעשות הלאה?
שלום אדוה
אכן המוכרת לא נהגה נכון בכך שפתחה את הוילון בצורה כזו גם אם נכנסתן שלושה.
אני מציע לך לפנות במכתב להנהלת הרשת (לא למנהל החנות) לתאר את אשר ארע ולדרוש פיצוי כספי בגין הפגיעה שנגרמה לך.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר