הזמנתי משקפי מולטיפוקל מספר מינוס 10 ומינוס 91/2, שילמתי 4,500 ש"ח בכרטיס אשראי בחמישה תשלומים תשלום ראשון כבר ירד, שילמתי מחיר כזה על עדשות הכי דקות 1.74 והבטיחו לי שזה יצא דק, וגם הבטיחו אחריות כשקיבלתי את המשקפיים ללא אחריות חשכו עיני העדשות עבות מאוד מאוד פשוט בושה ללכת איתם, והעדשות עם עיגולים כאלו כמו של משקפיים מלפני 20 שנה של זקנים, משהו מחריד, חוץ מזה כשהרכבתי אותם לא רואה כלום לא מסוגלת לראות בהם, רופא עיניים של קופת חולים אמר לי שהמולטיפוקל הזה לא מתאים לי בכלל ואין לי ספק שלא מדובר בעדשה 1.74 הכי דקה שהובטחה לי.
פניתי לחנות ואמרתי להם שזה לא מה שהבטיחו לי וזה בושה ללכת איתו ברחוב הם סירבו להחזיר את הכסף והציעה לי להעביר את העדשות למסגרת אחרת, הגעתי כעבור יומיים והראו לי 4 מסגרות מזעזעות וזקנות ואמרו לי שהם ירכיבו את העדשות במסגרות האלו וזה אמור להיות דק יותר כלומר הם רוצים לחתוך מהעדשות ולהתאים למסגרת אחרת מבין 4 מסגרות שהם מציעים לי ומסגרות ממש לא לענין.
ברור שלא על כך שילמתי 4,500 ש"ח ועוד אמרו לי שזה בהנחה, אני שילמתי על מסגרת שראיתי והבטיחו לי שיצא דק מאוד, ועכשיו רוצים לחייב אותי לקחת מסגרת איומה שהם טוענים שבמסגרת כזאת זה יצא יותר דק. אני שילמתי בשביל מסגרת שבחרתי לא בשביל מסגרת שהם בוחרים עבורי כדי שעובי העדשות יהיה פחות עבה ואני גם לא רואה בזה בכלל, בידיעה בעיתון Y_NETמלפני שנה וחצי פורסם שהם מתחייבים להחזיר 65% מהכסף והשאר בזיכוי אולם באופטיקה שקניתי סירבו להחזר ורק רוצים לחייב אותי לקחת מסגרת שהם בחרו לי שלטענתם זה יצא יותר דק שם. לצערי נודע לי שללקוחות רבים היה בעיות עם העדשות שלהם שלהם שנשברו נשרטו וכו והם ידועים כרמאים ואף היתה עליהם תכנית כלבוטק לפני מספר שנים איך הם מרמים את הלקוחות .
שאלותי :
מה ניתן לעשות ? הרי אני לא סומכת עליהם ורוצה את כספי חזרה אם רימו אותי ושמו לי עדשות מזעזעות ולא מה שהזמנתי הרי שהם ירמו אותי בעתיד.
בנסיבות הללו החזרת הכסף היא האופציה היחידה.
מה ניתן לעשות בקשר לכך?
2. כיצד ניתן לבטל עסקה בכרטיס אשראי האם מספיק להודיע לחברת האשראי שלא עמדו בהתחייבותם והמוצר ממש לא מה שהזמנתי וגם אחריות על העדשות לא קיבלתי??
האם עלי לקבל הצעות אחרות כמו להעביר למסגרת שהם בוחרים עבורי או במקום המשקפיים שיעשו לי משקפיים עם עדשה רגילה ומסגרות אחרות?? כשאני לא סומכת על רמאים כאלה?
האם הידיעה בעיתון שמתחייבים להחזיר 65% מהכסף והשאר בזיכוי בחנות שלהם לא מחייב את הרשת?
אבל שאלתי העיקרית כיצד ניתן לבטל את העיסקה בכרטיס אשראי כשהתשלום הראשון ירד והשני בעוד שבועיים?
שלום,
אתחיל מהסוף ואומר כי ישנם כללים לעניין ביטול עיסקה בכרטיס אשראי. ראי לעניין זה סעיף 10 ואילך לחוק כרטיסי חיוב. אם קיבלת את המוצר החוק לא מגן עליך במידה ותבטלי על דעת עצמך ואז את תהיי חשופה לתביעה מצידם.
אני מציע לך לפנות לחנות באמצעות מכתב (בעצמך או מכתב מעו"ד) ולדרוש את ביטול העיסקה והחזרת כספך על סמך העובדה ששילמת במיטב כספך בעבור מוצר מסויים ולא קיבלת אותו (הפרת הסכם). במידה ולא תיהיה כל תגובה אנ מציע לך להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות ולבקש מבית המשפט שיורה על ביטול העיסקה והחזרת כספך.
במידה ותרצי סיוע משפטי נוסף בעניינך את מוזמנת לפנות אליי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר