שלןם,
בחודש יולי התחתנתי ובמסגרת הדיל של האולם הייתה חבילה הכוללת צלם (וידאו+סטילס+100 תמונות לפיתוח), די ג'יי ומעצבת חופות. בפגישה עם הצלם נאמר לי כי צלם הסטילס ילווה אותי במשך היום(במספרה, איפור וכו..) הצלם הגיע בשעה 16:30 שכבר הייתי מוכנה כך שאת כל תהליך ההכנה הוא לא תיעד, רק לאחר שהייתי מוכנה הוא צילם תמונות עם המאפרת. יצאנו לצילומי חוץ עם המלווה אחותי והנהג, לצלם לא היה רכב ולכן הוא נסע איתנו. בשעה שש וחצי הוא כבר היה צריך להיות באולם כך שצילומי החוץ ארכו כשעה בערך. הסענו את הצלם לאולם בשש ועשרים. הודעתי למשפחות להגיע בשש וחצי לאולם לצילומים, לאחר האירוע נאמר לי שהצלם הגיע רק בשבע ורבע/ וחצי שזה מוזר מאחר ואנחנו לקחנו אותו לאולם..היה אירוע מקסים ולאחר חודש פניתי לקבלת התמונות והוידאו.את התמונות קבלתי על דיסק והוידאו נאמר לי שיהיה מוכן לאחר חודש וחצי. בתמונות הסטילס היו חסרות המון תמונות לדוגמא: תמונות עם המלווה שצילמנו, תמונות לאחר החופה עם ההורים שלי, תמונות של האורחים . ניסיתי ליצור קשר עם הצלם אך הוא דחה אותי מספר פעמים, או שלא ענה ואם ענה הוא תמיד אמר "אחזור אלייך" ולא חזר. לאחר חודשיים וחצי שהצלחתי להשיג את הצלם הוא אמר לי שיש בעיה עם הוידאו ושתהיה לו תשובה רק בעוד שבוע, כשניסיתי להבין מה הבעיה הוא לא היה ברור ורק ציין שישנה בעיה. לאחר שעירבתי את בעל האולם הצלחתי לקבל פגישה איתו בה נאמר לי כי כרטיס המצלמה נהרס ואין לי את סרט החתונה. הוא טען כי ניסה לפתור את העניין בכמה חברות בארץ שאמרו לו שלא ניתן לשחזר או לתקן וכי הסרט אבוד. לפגישה הבאתי את אחי שהוא צלם מנוסה שניסה גם הוא לברר האם הכרטיס נפגע פיזית או נעלם אך לא קבלנו תשובה ברורה מלבד שאין לי סרט חתונה. הצלם ניסה להציע לי מצגת כפיצוי שכמובן סירבתי בתוקף.בטופס ההזמנה של הצלם ישנו סעיף שאומר שבמידה של אבדן או קלקול הפיצוי לא יעלה על סך המחיר ששולם לצלם.מלבד לזה שאני באמת שבורה כי אין לי שום סרטון לחתונה לה חיכיתי המון (אני בת 37..) ואני רוצה לדעת מה לעשות והאם הסעיף הזה ישפיע בתביעה שאני רוצה להגיש. ואיזה סכום מאחר ואת הכאב ועגמת הנפש קשה להעריך
תודה מראש
שלום,
אני בהחלט מציע לך לתבוע את הצלם בעבור רשלנותו, הנזק שנגרם לך וכמובן עגמת נפש. הסעיף שמצוין בחוזה עליו חתמת לא ישפיע בתביעה, כיוון שהסעיף נוגד את תקנת הציבור ואני מניח שהחוזה הוא חוזה אחיד.
בהחלט ניתן וצריך לתבוע אותו לא רק על הסכום ששולם לו אלא בנוסף גם על רשלנותו, ולדרוש בפיצוי בעבור הנזקים וכמובן עוגמת הנפש.
במידה ותרצי סיוע משפטי בעניינך את מוזמנת לפנות אליי ואשמח לסייע לך.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר