שלום
לפני כחודשיים וחצי בתאריך 28/8/13 אימי רכשה בחברת הרהיטים Dupen השייכת בבעלות לרהיטי מרס מיטה עבורי ו2 מזרונים אחד עבורי ואחד עבורה במחיר 8800 ש"ח כאשר היא שילמה מתוכם 6000 ש"ח במזומן והשאר בצ'קים דחויים ובויזה עוד 800 ש"ח,
הסחורה הייתה אומרה להגיע בתוך 45-60 יום אך לא הגיע עד היום ולאחר שלא נעננו בטלפונים בשבוע שעבר, אימי נסעה לחברה בראשון וציון ביום ראשון ושם נודע לה בתחילה השבוע שהחברה נמצאת בהליכי פשיטת רגל וכונס נכסים כבר הגיע לחברה,
את הצ'קים ע"ס 2000 ש"ח היא ביטלה, אך את המזומן והכסף של הויזה לא ניתן לקבל חזרה וחלק מהסחורה נמצאת עדיין במחסני החברה ובאולם התצוגה,
כעת אני שוכב על מיטה נוער רעועה בת 22 שנה מלאת חורים מקפיצים ועקומה לחלוטין שגורמת לי לכאבי גב במשך חצי שנה, מדובר בסכום שחסכתי במשך שנה וחצי מכיוון שאני לא עובד ומשתכר מקצבת נכות בגין תרופה פסיכיטרית שנטלתי ולא הייתה צריכה להינתן על הפעם הראשונה ועל כן גרמה לי לנזקים פיזיים ונירולגים קשים ביותר ובלתי הפיכים וכרגע בהליך תביעה משפטי בגין רשלנות רפואית, כמו כן אימי מצויה בחובות כבדים.
בבקשה זקוק לעזרתכם מה ניתן לעשות במקרה הזה? האם ניתן לברר לאן נעלמו כל הכספים האחרונים? למה בעל החברה כיסה את חובותיו ע"י בקשה מעשרות לקוחות לשלם במזומן או שלא תבוצע העסקה? ולמה לא מאפשר עדין פתיחה של אולם התצוגה ומפצה את עשרות הלקוחות ששילמו סכומים אף גבוהים יותר לקבל את הזמנתם?
אודה מאוד לתשובה בהקדם האפשרי ואעריך זאת מאוד.
שלום דודי גל,
אתה מתאר מקרה שבו רכשתם רהיטים מחנות שבסמוך לרכישה פשטה את הרגל.
אני מציע לך קודם כל לבדוק האם באמת החנות פשטה רגל או שסתם מציגה כך את הדברים והאם החנות פעלה בחוסר תום לב וכאשר ידעה שהיא לקראת פשיטת רגל מכרה רהיטים בידיעה שהם לא יגיעו ללקוחות (ולכן גבתה כספים במזומן).
במידה והחנות פשטה רגל יהיה עליהם להגיש בקשה לכונס הנכסים שמטפל בתיק ולהצטרף כנושי החנות.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
ראשית תודה עבור המענה
ברצוני לשאול אם לקוח רכש את הריהוט ושילם מלוא התמורה האם צד אחר או כונס נכסים רשאי לשים יד על הריהוט/הציוד שאמור היה להגיע עד חודשיים מיום הרכישה? וששיך ללקוח שרכש את הריהוט במיטב כספו ובעמל?
שלום
כונס נכסים הוא גורם משפטי (בדר"כ עו"ד) שנכנס בנעלי מנהלי החנות או החברה ומשם מנהל את עסקי החנות בדרך שבית המשפט מנחה אותו.
מכיוון שכונס הנכסים הוא למעשה בעלי החנות עליך לפנות אליו כדי לקבל את הריהוט שהזמנת או לבצע ביטול עיסקה וקבלת כספך בחזרה דרכו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר