לאחר שלא ביצע את העבודה.
נתתי לקבלן מקדמה של 2000 ש"ח במזומן ועוד 4000 בצק לביצוע עבודת שיפוץ.
הקבלן שיקר שלעובדיו קרתה תאונה (יש לי הוכחות), החזיר את הצק ומתחמק מלהחזיר את 2000 השקלים.
לאחר בירור יותר עמוק באינטרנט גיליתי שהו בתהליכי כינוס לקראת פשיטת רגל.
יש לציין שהוא לקח את החוזה לאחר שכבר ההליכים האלה היו בעיצומם.
האם ניתן לעשות משהו או שהסכום אבוד?
שלום,
שום דבר לא אבוד וגם אדם או חברה שנמצאים בפשיטת רגל צריכים לפעול על פי החוק. לדוגמא אם הקבלן ידע שבקרוב הוא נכנס להליך של פשיטת רגל ובחר להמשיך לגבות כספים בידיעה שהוא לא יחזיר אותם, הקבלן עבר עבירה ולא יוכל להסתתר מאחרי הליך של פשיטת רגל. שנית, האם אתה יודע בוודאות שהוא בהליך פשיטת רגל ? ניתן לבדוק זאת באינטרנט בקלות.
במידה ואכן הקבלן בהליך פשיטת רגל אני מציע לך לפנות לכונס נכסים שלו, להציג בפניו את העבירה שעבר הקבלן ולדרוש את כספך חזרה. דבר נוסף, ניתן להגיש תביעה כספית כנגד הקבלן, להציג בבית המשפט את מעשיו הלא חוקיים של הקבלן וניצול הליך פשיטת רגל שלא בתום לב, ובית משפט בהחלט יכול להחזיר לך את כספך.
שאלה נוספת האם הקבלן הוא חברה בע"מ או עוסק מורשה ?
במילים אחרות בהחלט יש מה לעשות כנגד הקבלן אך חשוב לדעת מה המצב האמיתי שלו בטרם פועלים.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
משום שמדובר על 2000 ש"ח.
אלא אם כן פניה לכונס הנכסים אינה עולה כסף...
פנייה לכונס נכסים לא עולה כסף.
חסר לי מידע רלוונטי כדי להכריע לעניין כדאיות המהלך.
על פי הדברים שכתבת כאן (ורק עם פיהם) אני לא ממליץ להמשיך בהליך, כיוון שהסיכוי להשיג את כספך הוא נמוך ולאחר מאבק משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר