היי,בשבוע האחרון הייתי ב"אודישן" לצורך ביקור חוויה,עכשיו עשו לי מן אודישן סוג של ואמרו שיש מה להמשיך ומה לעבוד איתי... נתנו לי חוזה שהבחורה שעשתה לי את האודישן הביאה לי אותו...
בו צויין 10X375 למשך תקופת הצילומים וזה על הצילומים וההסעות מתחנת תל אביב מרכז והאוכל באמצע הצילומים.. נפלתי בפח ושילמתי מקדמה 1000 ש"ח השאר סיכמתי איתם שנביא ביום אחר בצ'קים...
הם מצידם אמרו שנתחיל בצילומים ולא נסיים אותם ביום שהייתי שם כי לא שילמתי את כל הסכום.
אחרי בירורים פה שם באינטרנט והסעיף בחוזה הבנתי שזאת הונאה מסתמנת ושנפלתי,כשהגעתי אליהם ביום שהיינו אמורים לסגור על "היתרה" אמרתי שאני לא רוצה להמשיך איתם וקיבלתי תשובה מהאשת קשר שלא ניתן לבטל את העיסקה ואני מחוייב לחוזה,אני בתוגבה אמרתי שעוד לא סיימנו את הבוק ההתחלתי כי לא כך רשום בחוזה,אז היא נלחצה ואמרה .. ,לאחר מכן דיברתי איתה בשיחת טלפון בטענה ממנה שזה אוף דה רקורד והיא מכירה את החברה ויש לה היסטוריה של תביעות וכדאי לי ללכת לעורך דין כי אחר כך יש "הצואה לפועל" .
השאלות אם יש לי יכולת לבטל את העיסקאות דרך חברת האשראי,האם אני צריך לחשוש מהוצאה לפועל מצידם ומה הכוונה הוצאה לפועל ?
שלום,
שאלתך מעט המומה, אך אשתדל לענות.
במידה וחתמת על הסכם, עליך לעמוד בתנאי ההסכם בדיוק כמו שהצד השני צריך לעמוד בתנאיי ההסכם שביניכם.
אינך יכול לבטל סתם כך הסכם או חוזה רק בגלל ששמעת שמועות על ובכל מקרה הדרך לבטל חוזה ביניכם הוא על פי הכתוב בהסכם ולכן כדי לצאת מהחוזה שנקשרת אליו יהיה עליך לפעול על פי הכתוב. אין חוק שיכול לשחרר אותך סתם כך שחוזה עליו חתמת.
אתה מתאר מצב בו שילמת מקדמה והחברה החלה בצילומים כלומר החלה לתת לך שירות ולכן הצדדים מחוייבים לחוזה עליו חתמתם.
בקשר לשאלתך בעניין הוצאה לפועל. כשדם שחייב כסף על פי חוזה לא משלם, ניתן לפתוח כנגדו תיק הוצאה לפועל. הוצאה לפועל זהו גורם של המדינה שיכול על פי חוק להוציא ממך כספים על ידי הפעלת לחץ כמו עיקול חשבון הבנק שלך, לקיחת חפצים שווי ערך מביתך, עיקול הרכב ועוד ועוד וזאת עד שתשלם את החוב + ההוצאות הנלוות שיגרמו.
אינך יכול מבחינה חוקית לבטל את העיסקאות בחברת האשראי כיוון שכבר קיבלת חלק מהתמורה.
במידה ותרצה סיוע משפטי בעניינך, אתה מוזמן לפנות אליי ואשמח לסייע לך.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר