אני מנוי של עיתון מסויים, והנה הזדמן לי לקרוא, בפורום כלשהו, תלונות של מנויים שבקשו לבטל מנוי שעיתון זה מהתל בהם בצורות שונות, וכי החיוב ממשיך להגיע. שאלתי היא (ואינני חפץ לבטל את המנוי) האם לא ניתן להסדיר זאת ב"זבנג וגמרנו" באמצעות הוראה לחברת האשראי שלא להוסיף לכבד את הוראת הקבע? ואם תשיב לי חברת האשראי שהיא מחוייבת לקבל אישור מהעיתון (דהיינו, אני תלוי ברצונו הטוב) ואז אנטוש אותה לחברת אשראי אחרת, האם בכך, בשימת קץ לחיוב בדרך זו, אני עובר על החוק?
שלום יגאל.
כאשר אדם מבצע מנוי לעיתון נוצרת מערכת יחסים חוזית בין הצדדים, כאשר העיתון מחוייב למה שהבטיח בהסכם והלקוח מחוייב בתשלום.
במידה והצד השני עומד בהבטחותיו (נאמר מספק עיתון יומי) ואין בעיות אזי הפסקת התשלום, פנייה לחברת האשראי לצורך ביטול העיסקה או כל פעולה אחרת הינה אי עמידה בחוזה ואז העיתון יכול לתבוע את הלקוח בגין אי עמיסה בהסכם.
במידה והעיתון לא עומד בחוזה אני מציע ללקוח לפנות אל העיתון ולהודיע כי הוא מבטל את העסקה בשל אי עמידה בתנאי החוזה (מומלץ באמצעות מכתב) ורק לאחר מכן לפנות לחברת האשראי ולהפסיק את התשלום.
השאלה היא לא האם לקוח עובר על החוק אלא האם הוא עומד בתנאי ההסכם בינו לבין מערכת העיתון.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר