רכשתי את המכשיר בחנות ואחרי חמישה חודשים הפקדתי את המכשיר לתיקון באותה החנות. בעת הפקדתו הובטח לי כי כל החומר המצוי במכשיר יישמר ולא יאבד, וידאתי את העניין שנית ושלישית כי החומר היה חשוב לי. המכשיר היה אמור להיות מתוקן תוך שבוע. הפלאפון היה שם חודש וחצי, בזמן שהותי בחו"ל ומיד עם שובי באתי לקבלו בחזרה. הפלאפון "אבד" לחנות ומאותו רגע קיבלתי את יחס שאינו ראוי ללקוח. תשובתו של המוכר במשך חודשיים תמימים הייתה: "לכי ואני אנסה למצוא לך איזה משהו." למיטב הבנתי אם חנות איבדה לי מכשיר אני זכאית לקבל מכשיר חדש ותואם למכשיר שאותו איבד לי. היום, לאחר חודשיים של "סחבת" הוא מתקשר ואומר שמצא לי טלפון. קיבלתי טלפון שרוט ולא דומה לזה שהיה לי. הוא אמר לי: "זאת בעיה שלך, הנה כתוב על הלוח שאם לא אוספים תוך חודש, הפלאפון כבר לא באחריותינו." כשאני הפקדתי, הדבר לא היה רשום באותו מקום, הוא ציין כי זאת תקנה חדשה שהתקין בחנות וכמובן שלא נאמר לי כלום על כך בעת שהפקדתי אותו. האם יש לי עילה לתביעה, והאם הוא יכול להתקין תקנה כזאת שתהיה חוקית והיא עלולה לפגוע בזכאותי לניצחון בתביעה?
שלום,
בהחלט יש לך עילה לתביעה ואני אף ממליץ להגיש תביעה כנגד החנות, כמו גם לפנות ולהגיש תלונה כנגד המקום במועצה לצרכנות.
על פי מה שאת מתארת, החנות התרשלה בכל קנה מידה ואת זכאית לא רק למכשיר אותו הפקדת לתיקון אלא כעת גם לפיצוי כספי בגין עילות ועוולות רבות שנעשו כנגדך כמו גם עוגמת נפש.
במידה ותרצי סיוע משפטי בעניינך כמו גם סיוע בהגשת תביעה קטנה את מוזמנת לפנות אליי ואשמח לסייע.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר