שלום רב, לפני כ - 10 ימים, נרשמתי למנוי חינם באתר xPlace - אתר לגיוס פרילנסרים. היה צורך לתת את כרטיס האשראי, אך ברוב טיפשותי לא שמתי לב שהוא יחוייב באופן מיידי ואוטומאטי עם תום תקופת ההתנסות חינם (שאורכת 10 ימים) הערב פתאום קיבלתי במייל חשבונית על חיוב כרטיס האשראי שלי, ובסכום לא צפוי לחלוטין של 315 שקלים (שלושה חודשים שחוייבו מראש, וכללו מע"מ, כאשר באתר לא הוזכר בפירוש שהמחירים אינם כוללים מע"מ, סוג של הטעייה). בכל מקרה - ראיתי שלפי חוקי הגנת הצרכן, ניתן לבטל מנוי תוך 14 יום, אם לא נעשה בו שימוש. האם ייתכן שאני זכאית לבטל את החיוב הזה איכשהוא? אני לא מצליחה להבין מה נקרא "שימוש" . הכנסתי את פרטי במנוי החינמי, אך לא הגשתי הצעות באתר או קיבלתי הצעות כאלה ומרגע שקיבלתי את החיוב והפכתי למנוי "בתשלום" לא עשיתי שום פעולה. אני במצב כלכלי לא הכי טוב וממש אין לי אפשרות לשלם סכומים כאלה... היות והחיוב התקבל זה עתה וטרם השגתי תגובה מאנשי האתר (וממה שהבנתי מאנשים אחרים יש להם נטייה "להתעכב" בתשובות) אני מנסה לבצע ביטול מיידי, כל עוד הברזל חם. אשמח לכל עצה. תודה.
שלום,
כפי שכתבת, את זכאית לבטל את העסקה על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה) ולכן זה מה שעליך לעשות. פני אליהם במכתב רשום ותודיעי לחברה על ביטול העסקה וקבלת כספך בחזרה.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר