שלום .
בן זוג לשעבר הלווה לי הלווה לפני כשנה בעל פה סכום (קטן של כסף)
היום שנה לאחר שאנחנו פרודים
הוא טוען בבית משפט כי אני חייב להחזיר לו את הכסף הנ"ל ושכן הכסף ניתן לי במסגרת הלווה .
אני רוצה לציין כי ההוחכה היחדית שיש לו הן לקט מסרונים (אס אמ אסים)
את האסמסים הוא לא צירף לכתב התיבעה שלו .
ולא נחתם שום חוזה בין שני הצדדים
בנוסף הוא מבקש ממני להחזיר לו כל מני סכום ששילם למעני לחברת סלולר שכן זה נעשה במזגרת מערכת יחסים ולא מזגרת חוזה הלוואה ולא כלום .
1.אני מעוניין לדעת מה אומרת החקיקה הישראלית לגבי הלוואה בין יחידים פרטיים ופרט בין בני זוג המוכרים בציבור .
2. האם המצב הנפשי שלי שהיה מעורער בזמנו (ויש הוחכות)
יכול להשפיע לטובתי
3.כמה משקל יש למסרונים בבית משפט ואם הוא לא צירף אותפ לכתב התביעה מה זה אומר ?
תודה רבה רבה רבה
אתה שואל פה מספר שאלות שאינן מתאימות לקבלת ייעוץ משפטי בפורום, אך אנסה לענות בקצר.
1. החוק הישראלי (חוק החוזים) קובע שהלוואה חייבים להחזיר. במידה וניתן לך סכום של כסף לצורך הלוואה אתה צריך להחזיר אותה. כמובן שהתובע הוא זה שיצטרך להראות ולהוכיח בבית המשפט שהכסף ניתן בהלוואה ולא מחווה של רצון טוב.
לגבי מוכרים בציבור - תחילה יש צורך לבדוק האם אתם נחשבים כידועים בציבור (בית המשפט העליון בנה מבחנים בפסקי הדין כדי לבחון את השאלה הזאת( ובכל מקרה שאלה זאת אינה יכולה להתדיין בבית המשפט לתביעות קטנות.
2. לא. אין ממש חשיבות למצב נפשי, אלא אם כן תביא הוכחה מפסיכיאטר או גורם מקצועי שיקבע זאת וגם כאן זה משנה איזו מחלת נפש ומה השפעותיה. במידה ואתה לא מאושפז במוסד מתאים אני מניח שאתה כשיר לקבל כסף ולקחת הלוואות.
3. התובע יכול להביא את המסרונים לבית המשפט ביום הדיון ולהציגם בפני השופט, כך שאין זה משנה אם הוא לא צרף את המסרונים לכתב התביעה.
מקווה שעניתי לך
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר