שלום, רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי סיטואציה מאכזבת מאד אליה נקלעתי עם חברת סלולר.
אני בעלת עסק ולקוחה עסקית באחת מחברות הסלולר הגדולות בארץ.
לפני כשבוע ביקשתי לרכוש מכשיר מסוג IPHONE 5S דרך נציגת שירות של הלקוחות העסקיים. הנציגה האדיבה הציגה בפני מחיר "מבצע" אשר אומר שכלקוחה עסקית מגיע לי לקבל את המכשיר ב3280 ש"ח במידה ואני מחלקת לככה וככה תשלומים וזהו מבצע מיוחד ללקוחות עסקיים. המחיר מאד זול יחסית אז הסכמתי לעסקה. לאחר שאספתי את המכשיר ופתחתי אותו גיליתי שבחשבונית מופיע מחיר אחר לחלוטין - 3280 לפני מע"מ. כלומר למחיר הנ"ל התווסף מעמ מה שהופך אותו ל3900 שקלים. המחיר מאד גבוה יחסית לשוק ולו ידעתי לרגע שזו העסקה מעולם לא הייתי מסכימה לה. מיותר לציין שאותה חברה ממש מציעה לכלל שוק לקוחותיה - פרטיים ועסקיים לקבל את המכשיר ב3699 ש"ח בלבד.. כלומר 3000 שח ללא מע"מ. הנציגה מעולם לא טרחה לציין את הפרט הכה "קטן" הזה. פניתי אליה בשנית בכדי להבין האם נפלה טעות בחשבונית או שמא רימו אותי ותשובתה הייתה " אנחנו מעולם לא מציגים את המחיר כולל מע"מ מכיוון שזה הקו העסקי המע"מ לא מעניין לקוחות עסקיים, המדינה מחזירה לכם כסף" אני אישית מצאתי את התשובה הזו הזויה ונצלנית. האם ישנה עילה לתביעה צרכנית כנגד חברת הסלולר? תודה רבה על תשומת הלב.
אני מתנצל, אך יש צדק בדבריה.
אין חוק שאוסר להציג את המחיר ללא מע"מ בפני גורמים עיסקיים, שהרי המע"מ מתקזז.
בכל מקרה זהו לא הפורום המתאים לשאול על תביעות ייצוגיות.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
מה באפשרותי לעשות כדי להחלץ מהסיטואציה הזו?
שלום,
במידה ואת לא מעוניינת במכשיר, אני מציע לך למכור אותו באתרי יד2 ולרכוש לעצמך מכשיר חדש כפי שאת רוצה. במידה והשתמש במכשיר לא תוכלי להחזיר אותו אך במידה ורק הוצאת מהקופסא המקורית, לא השתמשת ולא חיברת לחשמל, את זכאית להחזיר את המוצר ולקבל את כספך חזרה על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר