לאחרונה הלך לי המחשב. מסרתי את המחשב לחברה שממנה קניתי אותו לפני כשנה
והם אמרו שיתנו לי מחשב חדש אך לפני כן עליי לגבות את החומר של המחשב הישן כונן חיצוני (הרדיסק) ואז למסור להם את המחשב הישן. ביקשתי לרכוש מהם כונן חיצוני מתאים והם מכרו לי כונן חיצוני לצורך ביצוע הגיבוי.
העברתי את כל החומר לכונן שרכשתי מהם מסרתי להם את המחשב וקיבלתי מחשב חדש. כשבאתי להתקין חזרה את כל המידע ששמרתי על הדיסק החיצוני המחשב לא הצליח לקרוא אותו. ניגשתי אליהם עם הכונן והם אמרו שהכונן לא בסדר והם יביאו לי חדש. הסברתי להם שהכונן מכיל את כל המידע שהיה על המחשב הישן ואין לי צורך בכונן חדש אלא במידע. פניתי לחברה שמשחזרת מידע והיא דורשת ממני 2,000 ש"ח לצורך הוצאת החומר מההרדיסק הדפוק והעברתו לחדש. האם אני יכולה לתבוע את החברה שמכרה לי את הכונן על הנזק שנגרם לי באבדן המידע ועלות שחזורו ??
בכללי התשובה לשאלה זו היא כן, זכרי כי יהיה עליך להוכיח את כל טענותיך בבית המשפט ולהציג ראיות לעניין.
האם כשרכשת את הכונן החיצוני קיבלת עליו גם אחריות ?
בכל מקרה נדמה כי מכרו לך מוצר פגום ולפיכך הם אחראיים עליו.
אם אני צריך להמר על תוצאת המשפט ופסק הדין אני מהמר (במידה ותצליחי להוכיח את טענותיך בבית המשפט) שבית המשפט יפסוק לך 50% מהנזק.
בהצלחה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר