במסגרת פניה לרכישת מוצר בחברה "קניה טובה" הציאו לי עסקת של מנוי שנתי תוך כדי הבטחה למוצרים טובים במחירי מציאה מדי חודש עבור תשלום חדשי של 65 ש"ח פלוס הנחה על המוצר שאזמין. תחילה כפיתוי קבלתי שני מוצרים כמתנה. המוצר הראשון היה מעבד מזון שכאשר קבלתי אותו הבנתי שזה צעצוע ולא משהו סביר ואחרי שני שימושים חלק ממנו נשבר. את המוצר השני- מכנס ג'ינס לייקרה קיבלתי במידה הלא נכונה והמוצר הוחלף על ידי שליח במוצר אחר. לאחר כחדשיים הזמנתי מכנס מחטב שקבלתי במידה גדולה מדי וגם לא תואם במיוחד את האיכות שנראתה בקטלוג. בקשתי לבטל את העסקה ונאמר לי שיהיה עלי לשם סך 325 ש"ח על שני המוצרים שקבלתי כמתנה ועוד דמי ביטול, ובנוסף 100ש"ח עבור החלפת מוצר על ידי שליח, בעצם כמעט את כל כספי העסקה השנתית. המשכתי לשלם את התשלום החודשי בתקווה שאולי אהנה בעתיד וקבלתי עוד קטלוגים ולא מצאתי מוצרים שאני זקוקה או מעוניינת לרכוש. בקשתי מהחברה לשלוח לי פירוט של חובותי וכדי לסגור עניין, הם סירבו בתוקף לשלוח לי מסמך כלשהו אלא פרטו שוב בטלפון את חובותי. נכון להיום אני מעוניינת לסיים את ההתקשרות המטופשת שלי איתם ועלי לשלם להם עוד כחצי שנה על מוצרים שלא אקנה. הם מציעים איזה מוצר חודשי ועליו אני אמורה לשלם פעמיים, גם את המנוי וגם את העלות שלו שהם טוענים שהיא נמוכה לבעלי מנוי כך יוצא שעל מוצרים זולים ופשוטים אני אמורה לשלם מחיר יותר מכפול. האם זה הוגן מצידם לעולל לי דבר כזה. יש כאן ניצול ואי שקיפות בעסקה. בקשתי שישלחו לי את תקנון החברה. ידוע לי שהם מציעים את מוצריהם במחירים דומים גם למנויי ידיעות אחרונות וללקוחות נוספים שאינם מנויים במחירים דומים. יש להם שיטה שאינה מקובלת עלי, לקנות מוצרים מסויימים כל חודש במחיר מוזל כביכול אבל הרמה נמוכה מנסיוני וגם האפשרויות מוגבלות.
בברכה ובתודה על עצתכם.
יהודית הרשקוביץ.
שלום,
לפי הדברים שאת מתארת יש כאן בהחלט הטעייה ואי עמידה בחוקי הגנת הצרכן וחוק המכר ולפיכך ניתן לבטל את העסקה על פי חוק החוזים.
הדרך לעשות זאת זה רק באמצעות בית המשפט ולכן יהיה עליך להגיש תביעה במסגרת תביעות קטנות לצורך ביטול העיסקה.
במקביל את יכולה לפנות לארגוני צרכנות כדי לדווח על המקרה ולנסות לטפל דרכם.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום ותודה לעו"ד חיים איציקובסקי על האינפורמציה!
האם יש באפשרותי לחסום בפני החברה את המשך התשלומים בטענה כלשהי
ולהמתין שהם יתבעו אותי? האם זה חוקי?
אני חייבת להם עוד 7 תשלומים של 65 ש"ח עד סיום השנה בסך הכול.
בתודה
יהודית הרשקוביץ
ולכל מי שעושה עסקות כאלה כדאי שתבדקו היטב במה מדובר, כי אני נפלתי בפח
ברוב תמימות ואמון.
שלום,
את היא בעלת הכרטיס ולכן את יכולה לעשות מה שאת רוצה. אך חברה חכמה לא תגיש נגדך תביעה בבית משפט אלא תפתח נגדך תיק בהוצאה לפועל על כל המשתמע מכך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר