שלום רב
יומיים לאחר ביצוע הזמנה לריצוף התקשרתי בבקשה לבטל את העסקה. בהתחלה אמר לי בעל העסק שאני יחויב בדמי ביטול של 5% שהיו עומדים על ס"ח 1000 ש"ח. אחרי בירורים באינטרנט הודעתי לו על טעותו בהבנת החוק אך הוא ביקש לשכנע אותי שהוא מנוסה מאוד בתחום זה וכי החוק הוא 5% או 100 ש"ח הגבוה ולא הנמוך מהשניים. ברצוני להדגיש כי לפני שחתמתי על העסקה בקשתי לאשר כי תהיה תקופה של 14 יום שבהם אהיה זכאי לבטל את העסקה. הוא הרגיע אותי שאכן זה החוק, אך לא טרח להוסיף כי זה יהיה כרוך בדמי ביטול. בסופו של דבר הוא הסכים לבטל את העסקה בעלות של 450 ש"ח בהם 100 ש"ח דמי ביטול ו 350 ש"ח עקב עלותו לסילוק העסקה. אמרתי לו שאני לא מסכים עם ההצדקה שלו והוספתי כי בכל מקרה הוא מחויב לספק הוכחה של עלות הסילוק. הוא אמר לי שאצטרך לחזור בעוד חודש, על מנת להמציא הוחכה זו. מה הן הזכויות שלי במקרה זה במיוחד לאור העובדה כי ברור שבעל העסק בכוונה הסתיר ממני את כל המידע בעת ששאלתי אותו על האפשרות לבטל העסקה לפני שחתמתי עליה.
בכבוד רב
מיכאל
שלום,
בעל העסק שהציג בפניך את מה שהציג אינו עו"ד ולכן להסתמך על דעתו בעניינים משפטיים אינו רלוונטי, בדיוק כמו שלא תתייעץ עם מכונאי בעניינים רפואיים.
כל הצדדים צריכים לעמוד בתנאי החוק ואין זה משנה כיצד הדברים מוצגים.
אתה בהחלט יכול להגיש תביעה בעניין על הטעייה, חוסר תום לב ועוד בחוק החוזים בעניינך וחוץ מזה אני מזמין אותך לקרוא את תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) בעניינך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר