שלום רב,
אני נרשמתי למבחן לרישיון במוסד א'. שילמתי עבור המבחן כ1000 שקלים. המבחן היה אמור להתקיים באזור מרכז. כך סימנתי בהרשמה באתר אינטרנט ועל כך קיבלתי גם מייל אימות הרשמה.
כשלוש שבועות לפני המבחן, קיבלתי מייל, בו כתוב שהמבחן יתקיים בבאר-שבע.
אני גר אזור צפון, די רחוק מבאר-שבע. לכן, את הנסיעה לבאר-שבע אני צריך לתכנן מראש, לתאם את זה עם עבודה, משפחה וכו'. לא יכולתי לעשות את זה בזמן שנשאר לי לפני המבחן, ולא הגעתי למבחן.
שלושה ימים לפני המבחן, שלחתי מייל לאותו המוסד א' וביקשתי להעביר אותי למועד אחר או לבטל את המבחן ולהחזיר לי את הסכום ששולם. טרם קיבלתי תשובה.
ע"פ תקנון של אותו המוסד, לא מגיע החזר כספי אם הביטול נעשה פחות מ5 שבועות לפני המבחן. אני מזכיר קיבלתי את הידיעה על זה שהמבחן יתקיים בבאר-שבע כ3 שבועות לפני המבחן.
אני הייתי רוצה לדעת כמה דברים:
1. האם אני זכאי להחזר כספי מלא?
2. האם קיים סיכוי שאני לא זכאי להחזר מלא?
3. במידה והעניין יתפתח לבית משפט, באיזה אזור אני צריך להגיש תביעה, צפון, איפה שאני גר, או מרכז, איפה שהמוסד נמצא?
4. האם עו"דים מתעסקים במשפטים על סכומים כאלה?
5. במידה ועו"ד לוקח את התיק ובמידת והוא זוכה, האם הצד הנתבע מכסה הוצאות על עו"ד?
בתודה מראש,
בוריס
להלן התשובות לשאלותיך :
1. כן, אתה זכאי להחזר כספי מלא.
2. קיים סיכוי שהשופט יקבע שאתה לא זכאי. זה בסופו של יום תלוי בשופט הדן בתיק.
3. עליך להגיש את התביעה בבית המשפט ששם נמצא הנתבע, או המקום שבו התקיימה העיסקה.
4. אני לא יודע לגבי עו"ד אחרים, אבל אני עוסק בתחום התביעות הקטנות.
5. זה על פי החלטת וקבעת השופט. בדר"כ כן.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר