שלום,
רכשתי בחנות מכונת כביסה ותוך כחצי שנה (עדיין בתקופת האחריות הבסיסית) הופיעו בה תקלות שנותן השרות הודיע לי שלא ניתן לתקנן ונדרש להחליף את המכונה.
היבואן אישר (בע"פ) לחנות ממנה קניתי לקבל ממני את המכונה ואולם החנות מושכת זמן ולא מחזירה לי את הכסף ששילמתי בעד המכונה. כמו כן, בזמן הרכישה שילמתי עבור שרות למשך 5 שנים מעבר לתקופת האחריות ובכתב השרות נאמר כי ביטול העסקה יגרור תשלום עמלה של 20 %.
סביר להניח שבמצב זה יהיה עלי להגיש תביעה בבית הדין לתביעות קטנות.
שאלותי:
1. את מי אוכל לתבוע ? את היבואן ? בעל החנות ? או את שניהם באותה תביעה ?
2. היות שהביטול נעשה ע"י נותן השרות שהודיע לחברה שנדרש להחליף את המכונה ואין אפשרות לתקנה, האם אוכל לדרוש את דמי הביטול גם במקרה זה ? שהרי הביטול נגרם בגללם (בקבלה על השרות למשך 5 שנים אין התייחסות לגורם שיז את ביטול העסקה).
3. האם אוכל לתבוע את נותן השרות (מטעם היבואן) באותה תביעה עם בעל החנות /היבואן ?
תודה,
אהובה.
האם העובדה שהמכונה עבדה במשך מספר חודשים, אך נדרש היה להחליפה לפני גמר תקופת האחריות הבסיסית (שנה) מאפשרת לבעל החנות לקזז מהחזר הסכום ששולם עבור המכונה, ולהחזיר לי רק סכום חלקי מתוך התשלום ?
שוב תודה,
אהובה.
בוקר טוב,
ממליצה לתבוע הן את החנות והן את היבואן.
טרם הגשת תביעה ממליצה לפנות בכתב הן אל החנות והן אל היבואן ולדרוש את ביטול העסקה לאור הנסיבות וההתפתחויות וכן לדרוש החזר כספי מלא ופיצוי.
את המכתב שלחי בדואר רשום.
במידה ודרישתך לא תענה או שהחברה תעמוד על רצונה לקבל 20% משווי העסקה, על אף שלדעתי בנסיבות שתארת אין הצדקה לגביית סכום זה, הדרך לבית המשפט פתוחה בפניך.
מומלץ לפנות לעו"ד לקבלת ייעוץ משפטי טרם שליחת מכתב ו/או הגשת תביעה קטנה.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
בוקר טוב,
תודה על התגובה המהירה.
רציתי לברר האם ניתן לתבוע את שניהם באותה תביעה או שאצטרך לתבוע בשתי תביעות נפרדות.
יום טוב,
אהובה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר