שלום לפני שבועיים קניתי מחנות חשמל טלויזיה
הטלויזיה הגיע לפני שבוע עם מתקין מתאם החברה והוא התקין לי את הטלויזיה על הקיר והגדיר לי אותה .
ברגע הקניה ציינתי את הדברים החשובים לי בטלויזיה והשימושים שלי כמו למשל שהילדים משחקים בקונסולת משחק המתחברת לטלויזיה , אמרו לי שהדגם הספציפי יהיה מצויין לדרישות שלי .
כיום שמחברים את הקונסולה לטלויזיה , הטלויזיה מתחילה לקרטע ולהיתקע בצורה מעצבנת למדי , אחרי חיפוש מקיף באינטרנט מצאתי שאכן יש בעיה לעוד אנשים בנוגע לסוגייה של חיבור הקונסולה לטלויזיה זאת .
רציתי לדעת האם יש לי איזושהי דרך להחזיר את הטלויזיה ולקבל את כספי בחזרה או אפילו להחליף לטלוזיה אחרת באותה חנות .
תודה והמשך יום טוב. !
שלום,
בהחלט כן.
אתה רכשת מוצר מסוים והגדרת בחנות בדיוק איזה מוצר אתה רוצה ולמה הוא צריך להתאים ולא קיבלת את המוצר שהזמנת ולכן אתה בהחלט רשאי להגיש תביעה בגין ביטול העסקה והשבה כספית או החלפת המוצר למוצר שאותו הזמנת.
האם יש לך ראיה כתובה למוצר שאותו הזמנת או שהדברים רק נאמרו בעל פה ?
בכל מקרה גם אם טכנאי היה ותלה את המכשיר על הקיר, כל עוד לא קיבלת את המוצר שאותו הזמנת או הגדרת, אתה רשאי להחזירו לחנות ואם החנות לא תקבל את המוצר הגש תביעה קטנה בבית המשפט לצורך ביטול העסקה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שאכן קיבלתי את הדגם הספציפי שהזמנתי .
אבל הזמנתי את הדגם הזה בהמלצת המוכר שאמר שיתאימו לדרישותיי ושהטלויזיה עובדת מצויין עם הקונסולה ללא שום בעיה (ובפועל היא לא ) .
ואין לי ראיה כתובה , אבל אני יכול להקליט את המוכר בטלפון שהוא אומר לי במפורשות שהטלויזיה אכן מתאימה לקונסולה ואין שום סיבה שהיא תעשה בעיות .
היום דיברתי עם המוכר והוא אמר לי לדבר עם היבואן כדי שיבדקו את הטלויזיה , השאלה האם באמת כדאי לעשות זאת כי במידה ואני עושה זאת יעברו 14 ימים מהיום שבו קיבלתי את הטלויזיה .
תודה והמשך יום טןב .
אני לא יכול לענות לך לגבי כדאיות, ובכלל אין קשר לעניין ה 14 ימים. אתה מבקש ביטול עיסקה כיוון שלא קיבלת את המשיר שהזמנת.
אני אסביר - אתה פנית לאיש מקצוע (מוכר בחנות טלוויזיות) תיארת לו את מה שאתה מחפש והוא התאים לך את הדגם. אבל זאת טעות או רשלנות של המוכר בחנות שלא התאים לך את מה שביקשת ולכן אתה רשאי להגיש תביעה בגין ביטול עיסקה ללא קשר לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה).
כמובן שאת כל אלו תצטרך להוכיח בבית המשפט ולכן אם אין לך ראיות בעניין אתה בבעיה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר