שלום רב,
לפני שנה אבא שלי רכש מכשיר נייד ממחסני חשמל לאחר שבוע המכשיר לא עבד, מחסני חשמל העבירו אותו ליבואן וזה אמר כי המכשיר מושבת ולא ניתן לתקנו (עקב רשלנות בשימוש) . לאחר הגשת תביעה השבוע הגענו לבית משפט , למשפט הגיע נציג של מחסני חשמל ונציג של היבואן , השופטת פסקה כי על היבואן להחליף לאבא שלי את המכשיר כי לא התרשמה שהיה שימוש רשלני ובנוסף אבא שלי צריך לשלם הוצאות משפט על סה"כ 300 ש"ח למחסני חשמל כי אינו צד במשפט . השאלה האם כדאי ואפשר להגיש ערעור ולבקש שהיבואן ישא בהוצאות בית המשפט עבור מחסני חשמל? הרי אבא שלי רכש את המכשיר ישירות ממחסני חשמל ולא היה לו התקשרות מול היבואן לאורך התהליך מה שכן רק בתחילת המשפט הוסבר כי התביעה הינה מול היבואן
תודה מראש
שני
שלום שני,
הגשת ערעור, בניגוד להליך תביעות קטנות, דורש ידע משפטי ולכן כדי להגיש ערעור על פסק דין של תביעות קטנות, יהיה עליך להגיש את הערעור לבית משפט מחוזי וגם אז השופט במחוזי יקבע האם את רשאית להגיש את הערעור. כל ההליך של הערעור עלול לגרור אותך להוצאות גבוהות (ייעוץ משפטי, עו"ד שיכתוב את הערעור, יצוג בבית משפט מחוזי, אגרה ועוד) ולדעתי זה כבר לא ישתלם.
על פי מה שאת מתארת ואגיד זאת בזהירות, טעה השופט בהחלטתו. גם אם מחסני חשמל לא היו צריכים להיות הנתבעים בתיק (ולדעתי בהחלט כן כיוון שאבי ך רכש את המכשיר מהם), עדיין השופט היה צריך להבין שמדובר בתביעות קטנות ושאביך לא מומחה במשפט ואינו עו"ד ולכן אינו צריך לשלם על טעות של עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר