הזמנתי בטלפון אצל סוכן חלקי רכב משומשים פנס משומש לרכב. הוא אמר שהזמין את החלק ויעדכן אותי באותו יום אחרי שהחלק יגיע. היות ולא עדכן אותי, וכבר נתקלתי בהבטחות של הזמנה שלא מומש, ובינתיים מצאתי את אותו החלק חדש במחיר אפילו זול יותר, לא חזרתי איליו. עכשיו, אחרי 12 ימים, הוא דורש שאפצה אותו (כנראה הוא התקשר פעם אחת 3 ימים אחרי ההזמנה שלי, אבל לא שמעתי את הצילצול). האם אני חייב לו כסף? בתודה,
ג'ימס
שלום,
על פי מה שאתה מתאר, אתה יצרת עם הסוכן קשר וביקשת להזמין מוצר ונוצר ביניכם הסכם בעל פה בקשר להזמנת המוצר, אך על פי ההסכם הוא הסוכן היה צריך לספק לך את המוצר באותו היום (אלו הם תנאיי ההסכם בעל פה ביניכם). ברגע שהסוכן לא עמד בתנאיי ההסכם אזי גם אתה אינך מחוייב להסכם ולפיכך אינך חייב לו כסף.
אם לדעתו אתה חייב לו כסף שיגיש תביעה בבית המשפט ויבקש זאת מבית המשפט, ואם יוכיח את טענותיו יזכה בתביעה - או במילים אחרות אם יראה בבית המשפט שהוא התקשר אליך באותו היום כדי לעדכן אותך שהמוצר נמצא (קל מאוד להוכיח זאת) ואתה לא ענית, אזי אתה הפרת הסכם ולכן בהחלט הוא יזכה בתביעתו.
הכל עניין של האם אתה נהגת בתום לב כלפיו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר