ידיד שלי מתכתב עם בחורה באינטרנט במשך תקופה ארוכה כאשר הוא לא יודע את זהותה אך הוא מסכים עם כך ואין לו התנגדות שהיא תתכתב אתו בעילום .אך הוא הזהיר אותה שאם המראה החיצוני שלה לא תואם את מה שהיא תיארה לו הוא יתבע אותה על עגמת נפש בתביעה אזרחית. אציין כי הבחורה הבהירה לו שאין לה כל כוונה לקשר רציני אתו ומבחינתה הם יכולים להפסיק לדבר מתי שרק יחפוץ בכך והיא מתכתבת בשביל הכיף בלבד.
האם בכלל יש כאן עילה לתביעה במידה והם יפגשו והיא לא תמצא חן בעיניו מבחינה חיצונית???
שלום,
התשובה לשאלה זו בעייתית מעט, אך בכללי בהחלט יכולה להיות עילה לתביעה בשל תרמית וכדומה, אך יש צורך למשל להוכיח נזק כמו גם את עוגמת הנפש.
במידה והם יפגשו והיא לא תמצא חן בעיניו ברור שבמקרה זה אין עילה לתביעה ואני מניח שזאת לא היתה כוונתך בשאלה.
היו מקרים בעולם המשפט שגבר הציג עצמו כמישהו מסוים אך לאחר מכן התברר שמדובר באדם אחר ובית המשפט קיבל את הטענות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אם את שואלת אותי, אני לא הייתי מרחיק לכת לעניינים משפטיים בתחום שאינו משפטי ובהחלט לא הייתי מציע להגיש תביעה בעניין זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר